Links Sitemap Business Linker Sitemap

Enel Romania urmareste prevenirea accidentelor de munca

4436 afisari
Enel Romania sarbatoreste pentru cel de-al cincilea an consecutiv Saptamana Internationala a Sigurantei, in perioada 12 - 16 noiembrie. Initiativa este dezvoltata in toate tarile in care grupul Enel este prezent, cu scopul de a atinge obiectivul companiei: Zero Accidente la locul de munca.
“Muncim intr-un domeniu care nu iarta, astfel incat nu ne permitem ingnorarea regulilor de sanatate si siguranta in munca. Obiectivul Grupului Enel, Zero Accidente, poate fi atins doar prin implicarea activa a fiecarui angajat sau colaborator, indiferent de nivelul pe care acesta il ocupa in organizatia noastra sau in cele ale contractorilor nostri”, a declarat Luca D’Agnese, country manager Enel Romania.
Pe parcursul intregii saptamani dedicate sigurantei si securitatii in munca, Enel dezvolta o serie de activitati care implica toti membrii companiei pentru a obtine angajamentul acestora fata de siguranta la locul de munca. Diverse initiative de informare si comunicare sunt dezvoltate in Muntenia, Dobrogea si Banat pentru a atinge toti cei 4.200 de angajati ai grupului Enel in Romania.
In plus, workshop-uri si conferinte dedicate vor avea loc de-a lungul Saptamanii Sigurantei cu scopul de a creste gradul de constientizare, atat in randul angajatilor, cat si in randul contractorilor Enel Romania, cu privire la importanta respectarii regulilor de siguranta la locul de munca si utilizarii echipamentului de protectie.
De asemenea, evenimentele programate in timpul acestei saptamani vizeaza adoptarea unei atitudini orientate catre sanatate si siguranta si in afara orelor de munca. Astfel, sunt organizate cursuri practice si teoretice prin care angajatii Enel sunt invitati sa invete masuri de acordare a primului ajutor, precum si conducere preventiva a autovehiculelor. Tot in cadrul Saptamanii Sigurantei, angajatii Enel sunt invitati sa se alature campaniei Comisiei Europene "Ex-fumătorii sunt de neoprit” (2011-2013), care are ca obiectiv încurajarea cetătenilor Uniunii Europene să renunțe la fumat, si primesc sfaturi pentru  adoptarea unui stil de viata sanatos si echilibrat din partea unor reputati medici si nutritionisti.
Din 2005, cand Enel a intrat pe piata din Romania, compania a acordat o atentie sporita sigurantei angajatilor, cu scopul de a atinge obiectivul grupului la nivel international: „Zero Accidente”. Astfel, Enel a investit in echipamente performante pentru angajati, cursuri de specializare, introducand cele mai bune practici si impartasind expertiza obtinuta la nivel mondial. Mai mult, Enel depune eforturi pentru a implementa proceduri coerente ceea ce priveste siguranta in toate companiile de distributie din Banat, Dobrogea si Muntenia. De asemenea, doar in acest an au fost facute intern peste 6800 de controale ce au vizat atat proprii angajati cat si cei ai contractorilor, pentru a depista eventualele neconformitati in respectarea normelor de protectie a muncii.
Citeşte mai multe despre: Enel

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza