Links Sitemap Business Linker Sitemap

Dan Gheorghe este numit Chief Investment Officer la NN Pensii

1496 afisari
NN anunță că Dan Gheorghe este numit Chief Investment Officer (Director de Investiții) al NN Pensii, mandatul său fiind în curs de autorizare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Dan îl va succeda în funcție pe Cristian Popa, care a ales să își continue cariera în afara NN.



Începând cu 18 noiembrie a.c., Dan va fi responsabil cu dezvoltarea strategiei de investiții și coordonarea activității de administrare a portofoliului de investiții al fondului de pensii administrat privat NN, urmărind managementul prudent al celor aproximativ 4,5 miliarde de euro, active ce reprezintă economiile pentru pensie a peste 2 milioane de români. 

Dan Gheorghe are 12 ani de experiență profesională în industria financiară, începându-și cariera în 2007, ca Investment Banking Analyst. În 2010, Dan s-a alăturat Franklin Templeton Investments - Emerging Markets Group, ca Investment Analyst. Un an mai târziu, el a fost numit Vicepreședinte, coordonând activitatea de analiză investițională pentru acțiuni listate în țări precum România, Grecia, Croația, Slovenia, Georgia și Kazahstan. Ca Vicepreședinte în cadrul Franklin Templeton Investments, Dan a făcut parte din consiliile de administrație ale mai multor companii românești, ca administrator neexecutiv.

"Sunt nerăbdător să încep această nouă etapă din cariera mea alături de o echipă profesionistă. Abia aștept să pot contribui la valorificarea oportunităților de investiții pe baza unei strategii prudente și profitabile, cu scopul creșterii performanțelor fondului în beneficiul viitorilor pensionari”, a spus Dan Gheorghe, Chief Investment Officer al NN Pensii începând cu 18 noiembrie.

"Îmi face plăcere să îi urez bun venit lui Dan în echipa NN Pensii. Am încredere că experiența lui profesională va facilita îndeplinirea scopului financiar și social pe care industria noastră îl are. În acest rol, Dan și echipa sa vor contribui la stabilitatea financiară a viitorilor pensionari și, în paralel, prin investiții sustenabile, vor avea un aport esențial la dezvoltarea economiei locale”, a spus Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii.

Dan a absolvit facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori la Academiei de Studii Economice București și are un master în Management Financiar și Investiții (DAFI) în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Citeşte mai multe despre: NN Pensii

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza