Links Sitemap Business Linker Sitemap

Complexul Educational Lauder-Reut se bazeaza pe oferta educationala solida

11248 afisari
Acceptând provocarea de a se implica in crearea unei gradinite si a unei scoli in România in 1997, Tova Ben Nun-Cherbis, presedinte al Ronald S. Lauder Foundation România, priveste in prezent cu mândrie la ceea ce s-a realizat in toti acesti ani, în cei 15 ani de existent sub tutela Fundatiei R.S. Lauder, Complexul Educational Lauder-Reut, care gazduieste în prezent peste 300 de elevi, într-o gradinit si un liceu bilingv cu clasele I-XII, a atins performante deosebite. Pe lânga promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat si procentajul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Lauder-Reut mai are un punct forte reprezentat de oferta sa extracurricular. La inceput de nou an scolar, Tova Ben Nun-Cherbis a vorbit despre experienta sa in domeniul educational din România intr-un interviu acordat "Business Arena".
Cum a aparut ideea acestui complex educational? Când ati lansat aceasta platforma educationala?
Ideea a fost a domnului ambasador Ronald S. Lauder, presedinte al Congresului Mondial Evreiesc si al World Jewish Restitution Organization, cunoscut om de afaceri si filantrop (detinator, printre altele, al CME Enterprises, megatrustul media din care face parte grupul Mediapro). El a fost dintotdeauna o prezent social si politic foarte activ pe plan international. Ne-am intâlnit pentru prima dat in anul 1997, la Bruxelles, unde se desfasurau lucrarile Congresului Mondial Evreiesc si ale Parlamentului European. Eu fceam parte din delegatia româna la lucrarile acestuia din urma, ca reprezentant al World Jewish Restitution Organization. Cu prilejul vizitei din acelasi an in România, Ronald Lauder a fost foarte impresionat ca exist aici un club de tineret infiintat de Agentia Evreiasc pentru Israel pe care o reprezentam in tara. A vrut as ii cunoasc pe tinerii membri, au discutat, iar in final i-a intrebat ce isi doresc. Raspunsul lor, surprinztor de matur, a fost ca isi doresc computere si retea de internet - care pe atunci abia incepusera sa apara. Aceea a fost ziua in care Ronald m-a intrebat daca ma altur Fundatiei Lauder si daca accept provocarea de a construi impreun aici, in România, o gradinita si o scoala.
Am primit pe loc si am inceput proiectul in acelasi an cu gradinita de arte si multimedia Lauder-Reut. Eram in plina perioada de pionierat pentru invatmântul privat de aici si aveam numai 50 de elevi, fata de 350 astazi. Ei reprezint nucleul primei promotii de liceeni care in anul 2010 si-a luat bacalaureatul la noi.
Ronald S. Lauder a initiat in anii ‘80 si sustine, prin Fundatia care ii poarta numele, o retea educational privata prezenta in alte 15 tari europene. in România, am inregistrat o sustinere si un succes mult peste asteptari, datorita seriozitatii cu care ne-am asumat misiunea in educatie. Puternica sustinere de care ne-am bucurat din partea parintilor si copiilor, care isi doreau sa poata continua scoala tot cu noi, ne-au motivat sa infiintam, pe rând, scoala primara, gimnaziul si liceul - care astazi formeaza Complexul Educational Lauder-Reut.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza