Links Sitemap Business Linker Sitemap

Cifra de afaceri in scadere pentru Baumix

2992 afisari
Producatorul autohton de materiale de constructii Baumix a raportat o cifra de afaceri de peste 36 milioane de lei pentru anul 2009, cu 9% sub nivelul din 2008, pe fondul unei piete in scadere cu 30%.
Compania a indicat ca valoarea adaugata scazuta aplicata preturilor practicate, costurile de amortizari suplimentare, diferentele de curs valutar, dar si costurile financiare suplimentare pentru sustinerea termenelor de plata impuse de piata sunt factori care au contribuit la scaderea cifrei de afaceri.  
Cu toate acestea, Baumix a mentinut valoarea EBITDA la 7% din cifra de afaceri si are in plan obtinerea de profit in 2010, dar si pastrarea cifrei de afaceri la un nivel similar celui de anul trecut. In acest moment, compania se numara printre primii cinci producatori, cu o cota de piata de 10 - 12%, in conditiile in care activeaza in acest domeniu de numai sase ani.  
"Strategia noastra este sa mentinem vanzarile la nivelul anului 2009, iar in actualele conditii de piata, Baumix se concentreaza si pe reducerea costurilor. Aceasta masura nu va afecta investitiile in personal sau marketing, ci vizeaza identificarea rezervelor care in anii trecuti ar fi putut parea nesemnificative: analiza conditiilor contractuale cu furnizorii, managementul stocurilor, monitorizarea si reducerea pierderilor in procesul de fabricatie. Practic, relocarea fabricii de la Gherla a constituit cea mai importanta si relevanta masura de cost–cutting. Prin relocarea celor cinci linii de productie vor fi reduse costuri importante ce tin de chirie, transport intre punctele de lucru, costuri de sustinere a stocurilor in puncte de lucru diferite, costuri de regie. Astfel, fabrica din Ploiesti se va extinde”, a declarat Augustin Russu, director general Baumix.  Citeşte mai multe despre: Baumix, materiale, constructii

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza