Links Sitemap Business Linker Sitemap

CEC Bank obtine noi fonduri pentru finantarea IMM-urilor

3051 afisari
Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda CEC Bank un imprumut in valoare totala de 45 milioane euro, destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), societatilor cu capitalizare de piata medie si entitatilor publice care activeaza in industrie si servicii, inclusiv turism si infrastructura. Pentru inceput, se semneaza o prima transa din acest imprumut, in valoare de 15 milioane euro.
Mihai Tanasescu, Vice-presedintele BEI responsabil cu operatiunile de creditare in Romania, a declarat: “Sunt foarte incantat sa semnez primul acord de imprumut cu CEC Bank, adaugand astfel inca o banca pe lista institutiilor financiare partenere care acorda fonduri BEI catre IMM-urile si societatile cu capitalizare de piata medie din Romania. Acest acord reprezinta un ajutor in plus pentru proiectele implementate de companii, fiind crucial pentru dezvoltarea economiei romanesti, in special in ceea ce priveste crearea de noi locuri de munca si stimularea cresterii si competitivitatii economice”.
Acest imprumut este in acord cu prioritatile BEI care vizeaza un acces mai facil la finantarea pe termen lung, in special a IMM-urilor. In acelasi timp, imprumutul contribuie la reducerea efectelor crizei financiare si sustine cresterea, stimuland restructurarea, consolidarea si diversificarea economiei, precum si sporirea pe termen lung a competitivitatii prin cresterea disponibilitatii imprumuturilor pe termen lung. In acest sens, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare puternice, precum CEC Bank, care cunosc piata locala si au printre clienti IMM-uri, companii cu capitalizare de piata medie si entitati publice.
Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a declarat: “Prin incheierea acestui parteneriat, CEC Bank continua sa sprijine IMM-urile, companiile cu capitalizare de piata medie si autoritatile administratiei publice locale (AAPL) care intentioneaza sa implementeze proiecte de investitii in diverse domenii. Banca noastra confirma inca o data implicarea activa in sustinerea companiilor, contribuind direct la cresterea finantarii acestui segment”.
CEC Bank si-a definit ca prioritate strategica finantarea IMM-urilor si AAPL-urilor, segmentul de clienti persoane juridice detinand 63% din portofoliul bancii la 31.12.2012. In aceasta directie, de la inceputul anului, CEC Bank a primit aprobare de la institutiile financiare internationale pentru sume in valoare totala de 70 milioane euro, acestea reprezentand oportunitati de finantare pentru clientii persoane juridice, in conditii de cost atractive si maturitati adaptate nevoilor specifice ale acestora. Potrivit bancii, produsele de creditare care vor fi lansate in baza acestui parteneriat sunt destinate sustinerii investitiilor si sporirii productivitatii. Totodata, prin aceste noi produse vom sustine cresterea absorbtiei fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana (UE), prin cofinantarea de proiecte dezvoltate cu finantare UE.
Citeşte mai multe despre: CEC Bank, BEI

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza