Links Sitemap Business Linker Sitemap

Carpatica Asig își îmbunătățeste indicatorii financiari pentru 2015

1635 afisari
Compania Carpatica Asig a anunțat o îmbunătățire semnificativă a indicatorilor financiari pentru anul 2015, ca urmare a implementării unor acțiuni ce au vizat trei direcții distincte. In primul rând s-a avut în vedere trecerea activității în zona profitabilității operaționale și realizarea unor indicatori financiari în concordanță cu cerințele de creștere și consolidare, dar și cu cele impuse de noile directive interne și europene, în conformitate cu noul regim de solvabilitate Solvency II.
De asemenea, s-a urmărit modificarea și modernizarea sistemului de guvernanță, pornind de la prevederile Directivei Solvency II. In plus, s-a mizat pe transformarea și flexibilizarea structurii organizatorice pentru folosirea mai eficientă a resurselor interne și îmbunătățirea fluxurilor operaționale și decizionale.
Rezultatele acestor acțiuni, derulate de actuala echipă de management, s-au concretizat în creșterea volumului zilnic de prime brute subscrise cu 43%, până a 2,9 milioane lei/zi, indicatorii de daunalitate și dauna combinată au scăzut cu 3%, iar nivelul daunei combinate a coborât la 93%.
“Creșterea de vânzări zilnice, coroborată cu indicatorii de daună, certifică corectitudinea modelului adoptat și creează premisele atingerii obiectivelor asumate”, a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.
Compania a plătit, în 2015, despăgubiri în valoare de aproximativ 382 milioane lei. Sumele lunare plătite ca despăgubiri au crescut cu 10%, începând din septembrie 2015, și au atins o medie lunară de 34 milioane de lei.
În ultimele patru luni ale anului trecut, Carpatica Asig și-a îmbunătățit indicatorul de lichiditate cu aproximativ 36% față de nivelul minim atins în 2015. Cash flow-ul înregistrat de companie, în 2015, este pozitiv – 25 milioane lei și va inregistra o creștere estimată la 103 milioane lei în anul 2016 și una de aproximativ 174 milioane lei în 2017.
Începând cu luna septembrie 2015, compania a dezvoltat și consolidat portofoliul de asigurări facultative, astfel că, în ultimele luni ale anului, s-a înregistrat o creșterea cu 16,5% a valorii medii lunare pentru produsele facultative vândute.
“Tendința înregistrată de vânzările pe segmentul asigurărilor facultative se va păstra în acest an. Estimăm că, în 2016, vom înregistra o creștere accelerată a primelor brute subscrise pentru produsele facultative, care va putea duce la dublarea nivelului acestora față de volumul actual. Prin urmare, ne așteptăm ca ponderea primelor brute subscrise aferente produselor facultative în totalul subscrierilor companiei să depășească 29%, în 2016”, a precizat Liviu Stoicescu.
 
Citeşte mai multe despre: Carpatica Asig

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza