Links Sitemap Business Linker Sitemap

BT Capital Partners a condus consorțiul care a intermediat emisiunea de obligațiuni a IIB

1191 afisari
BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consorțiul care a intermediat emisiunea de obligațiuni a International Investment Bank (IIB), în valoare de 300 milioane lei, obligațiuni care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.
Emisiunea, a doua intermediată de BTCP pentru IIB, a fost semnificativ suprasubscrisă de către investitori din România şi din străinătate. Emisiunea de obligațiuni vine după o alta, în valoare de 111 milioane lei, listată la Bursa de Valori Bucureşti în 2015. Fondurile obținute în urma emisiunii de obligațiuni vor avea ca destinație creditarea de către International Investment Bank a unor companii şi proiecte româneşti.
IIB a emis 30.000 obligațiuni pe 3 ani, cu o valoare nominală de 10.000 lei, o rată fixă a dobânzii de 3,4 % pe an, plătibilă anual începând cu 27 septembrie 2017, iar răscumpărarea principalului, la maturitate. Dobânda, stabilită în funcție de interesul investitorilor, fixează un nou nivel de referință pentru emitenții de pe piața românească, obligațiunile urmând să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti începând cu data de 29 septembrie a.c.
Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners, declară: “Succesul celei de-a doua emisiuni de obligațiuni a International Investment Bank confirmă implicarea solidă a BT Capital Partners în creşterea gradului de intermediere financiară din România, parte a angajamentului nostru strategic de diversificare a surselor de finanțare a corporațiilor prin accesarea pieței locale de capital”.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza