Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bravcod cumpără brandul Peneș pentru 20 de milioane de euro

1695 afisari
Brandul Peneș, deținut de producătorul de carne de curcan Galli Gallo, a fost achiziționat de Bravcod, într-o tranzacție în valoare de 20 de milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată de administratorul judiciar CITR în această vară, conform planului de reorganizare aprobat de creditori în procedura de insolvență a companiei. Galli Gallo s-a redresat printr-un plan de reorganizare propus și implementat de CITR, prin încrederea principalului creditor, CEC Bank, și a partenerului de afaceri, Bravcod, care a continuat relațiile comerciale cu Galli Gallo în procedura de insolvență și a achiziționat business-ul în această vară.
"Reorganizarea Galli Gallo este pentru echipa CITR un exemplu de succes în redresarea unui business local și salvarea unui brand românesc. Suntem bucuroși că am reușit să construim o punte între debitor și creditori și că astfel am identificat, alături de ei, soluții eficiente de restructurare financiară și operațională a companiei. Nu am fi putut face acest lucru fără încrederea din partea partenerului comercial Bravcod și a creditorului majoritar, CEC Bank, care au crezut în planul propus și în viitorul Galli Gallo”, a subliniat domnul Alexandru Tănase, Senior Partner CITR și Managing Partner CITR Brașov.

"Prin misiunea asumată, CEC Bank se definește drept un susținător activ al proiectelor românești care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economică, la crearea și menținerea locurilor de muncă. Peneș este un brand puternic, în care noi am crezut, și care va continua să existe grație unui plan eficient de reorganizare a companiei Galli Gallo", a declarat domnul Radu Grațian Ghețea, Președinte-Director General CEC Bank.

Planul de reorganizare propus și implementat de CITR a presupus un transfer de business de succes cu transfer de active ale celorlalte două companii din grup, aflate în faliment, care a dus astfel la o integrare. Apoi, compania Galli Gallo a intrat în profit operațional prin restructurare operațională și financiară pe principii sănătoase, care au facut ca societatea să înregistreze EBITDA pozitiv, în procedură de insolvență.

Galli Gallo, alături de alte două societăţi din grup, Avicola Codlea & Partenerii SRL şi Broilerom SRL, au intrat în procedură de insolvență în septembrie 2013. STS Trading şi Bravcod, parteneri comerciali ai Galli Gallo, au continuat să creadă în brandul Peneş și au iniţiat discuţiile cu administratorul judiciar şi creditorii majoritari în vederea achiziţiei businessului deţinut de grupul Galli Gallo. În 2017 s-au definitivat demersurile juridice privind confirmarea şi implementarea planului de reorganizare propus de CITR pentru SC Galli Gallo, iar în 2018 s-a încheiat tranzacţia cu Bravcod privind transferul de business şi transferul tuturor activelor core pe care grupul Galli Gallo le deţinea.
Citeşte mai multe despre: CEC Bank, Galli Gallo, Bravcod

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza