Links Sitemap Business Linker Sitemap

Baumix considera ca piata reabilitarilor nu este suficient stimulata de cadrul legal

3255 afisari
Producatorul de materiale de constructii Baumix estimeaza ca piata lucrarilor de reabilitare termica a locuintelor stagneaza in prezent din cauza faptului ca modificarile aduse legislatiei nu raspund nevoilor populatiei.
In prezent, dintr-un fond locativ estimat la circa 8,4 milioane locuinte, compania estimeaza ca au beneficiat de lucrari de termoizolare un maxim de 15%, ceea ce reprezinta circa 1,25 milioane locuinte.
“Cea mai mare pondere a lucrarilor de reabilitare termica este detinuta de proiectele administratiei locale si, din pacate, finantarile acestor proiecte sunt în declin. Daca luam în considerare ca OUG 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, modificata prin Legea 76/2011, nu se bucura de sprijinul populatiei, estimam ca piata reabilitarilor nu va avea o evolutie pozitiva în urmatoarea perioada, în lipsa revizuirii cadrului legal”, a declarat Razvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare, Baumix.
Pe de alta parte, Baumix estimeaza ca un factor care va duce la cresterea cererii pentru lucrari de termoizolare este reprezentat de eliminarea subventiei la caldura.
In ceea ce priveste costurile lucrarilor de reabilitare, potrivit Baumix, acestea s-au diminuat in ultimele luni pe fondul scaderii cererii, dar si al preturilor materialelor si manoperei. Compania atrage atentia asupra faptului ca ultimul aspect reprezinta un avantaj pe termen scurt dar un dezavantaj pe termen lung în conditiile în care, pentru a diminua costurile lucrarilor de termoizolare, tot mai multi constructorii apeleaza la achizitia de materiale aproape exclusiv pe criteriul pretului, ignorând de multe ori aspectul calitativ.
In prezent, 35% din vânzarile Baumix sunt datorate solutiilor de termoizolare, tencuiala decorativa cu marmura TDM90 avand o cota de piata de 15%, datorata faptului ca Baumix este singurul producator roman al acestui tip de tencuiala decorativa - in stare uscata, colorata in masa.

Citeşte mai multe despre: Baumix

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza