Links Sitemap Business Linker Sitemap

Bal la Palat

985 afisari
Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României sărbătorește implicarea sa în protejarea și promovarea patrimoniului celui mai important muzeu de artă din țară.



Asociația dorește să reînnoiască tradiția evenimentelor anuale la Palat într-o atmosferă și companie alese, cu meniu și muzică pentru o serată de neuitat. Vor fi omagiate, totodată, personalități din viața culturală românească.

Pe 6 iunie, doritorii sunt invitat să contribuie la redeschiderea pentru public a etajului al III-lea din Palatul Regal.

Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu scopul susţinerii morale şi financiare a Muzeului Naţional de Artă al României, cel mai mare muzeu de artă din țară. “Prietenii” sunt un grup de voluntari români și străini care împărtășesc același interes: sprijinirea Muzeului Național de Artă al României în eforturile sale de a-și dezvolta activitățile specifice, potențialul de educare și relația cu publicul.

Constituită în 1998, Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României a fost prima organizație de acest tip din România. A fost recunoscută atât la nivel național, cât și la nivel internațional, ca membră a Federației Internaționale a Prietenilor Muzeelor (din 2000).

Asociația și-a reluat activitatea la începutul anului 2017.

Până în prezent, prin intermediul Asociației au fost finanţate peste 20 proiecte având ca beneficiar direct MNAR, dintre care:

- Balul Muzeului și The Best Chef of Bucharest;

- Asigurarea unor bune condiţii de vizitare a muzeului şi pentru persoanele cu handicap locomotor prin proiectul Euroart;

- Dotarea cu mobilier a Galeriei de Artă Europeană și a Galeriei de Artă Românească Modernă;

- Identificarea și achiziționarea de uniforme destinate personalului aferent galeriilor de artă;

- Tipărirea ghidurilor pentru mai multe galerii;

- Sprijinirea redeschiderii Muzeului Colecțiilor de Artă cu mobilier, ghid tipărit şi panouri de prezentare a muzeului satelit;

- Măsurarea umidităţii cu echipamente specifice în Galeria de Artă Veche Românească;

- Achiziționarea aparaturii de încălzire pentru Sala Tronului;

- Sprijinirea organizării de programe educative destinate copiilor, adulţilor şi familiilor.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza