Links Sitemap Business Linker Sitemap

ARB alege doi noi membri ai Consiliului Director

1390 afisari
Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a completării celor două posturi vacante de membru. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director, Luminița Delia Runcan, Vicepreședinte, Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela - Ștefania Gavrilescu, Codin Radu Năstase, în calitate de membri, la care se adaugă, începând cu 6 aprilie, Cornel Theodor Stănescu, fiind reales, și Ion Popovici.
Asociația Română a Băncilor reprezintă întreaga piață bancară din România formată din 37 de bănci active ca persoane juridice române sau străine în sectorul financiar. Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu.
"Activitatea ARB constă în promovarea unui dialog transparent şi constructiv cu factorii de decizie instituţională pentru a sprijini băncile de pe piața locală să își concentreze eforturile și resursele către principalul lor rol în economie, respectiv acela de a finanța companiile din România, populația și statul român. Consiliul Director al Asociației Române a Băncilor are misiunea de a contribui la reconstrucția climatului de încredere dintre sectorul bancar și consumatori, inclusiv prin programe de educație financiară. Instituțiile de credit au o contribuție substanțială la creșterea economică și la reducerea excluziunii sociale și financiare și în acest moment dispunem de toate resursele pentru a îndeplini acest mandat de finanțator", a declarat dl. Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.
Obiectivele strategice ale ARB vizează contribuția sistemului financiar bancar la prosperitatea economică şi alinierea la mediul sistemului bancar din zona Centrală şi Est Europeană, prin eficienţă, competitivitate şi stabilitate, ca voce reprezentativă autorizată pentru întreaga industrie financiar – bancară. Sistemul bancar românesc și-a menținut stabilitatea structurală pe parcursul anului 2016, nivelul indicatorilor de solvabilitate și lichiditate fiind la un nivel adecvat, cu peste 38% lichiditate imediată. Indicatorul de solvabilitate la nivelul sistemului bancar era de 18,33%, la finele lunii decembrie 2016. Menținerea indicatorului de solvabilitate peste dublul pragului minim stabilit conform cadrului de reglementare european CRD IV/CRR, de 8%, s-a făcut ȋn principal prin aport de capital suplimentar din partea acționarilor.
Potrivit ARB, prioritatea industriei bancare este menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar. Sistemul bancar românesc asigură peste 90% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc.
ARB este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi în 26 de organisme naționale privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancară pune la dispoziție peste 800 de specialiști care participă la cele 23 de comisii tehnice ale ARB.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza