Links Sitemap Business Linker Sitemap

Antreprenori români şi străini au dezbătut subiecte de interes precum importanţa conectivităţii şi digitalizării companiilor de tip start-up

618 afisari
Antreprenori români şi străini au dezbătut la Palatul Parlamentului, subiecte de interes pentru IMM-uri, precum importanţa conectivităţii şi digitalizării, stimularea spiritului antreprenorial şi contribuţia IMM-urilor, a companiilor de tip start-up şi scale-up la competitivitatea pieţei interne a Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu, secretar de stat în minister şi moderatorul evenimentului dedicat antreprenorilor 'Connecting Europe through entrepreneurship and innovation' le-a transmis celor prezenţi convingerea sa că antreprenoriatul contribuie decisiv la dezvoltarea economică.
'Antreprenorii, fie oameni de afaceri sau companii locale şi internaţionale, reprezintă coloana verticală a oricărei economii', a spus Paula Pîrvănescu.

Rolul roboticii, digitalizarea industriei şi serviciilor, rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii, răspunsul politicilor europene la nevoile industriei au fost temele dezbătute de antreprenori de succes din România, Franţa, Malta, Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie.

'Ca fost antreprenor, cred că trebuie să rămânem uniţi pentru că numai împreună putem fi mai puternici, în special în perspectiva competiţiei acerbe pe care o veţi înfrunta dacă veţi dori să vă dezvoltaţi afacerea în afara graniţelor ţării', a subliniat secretarul de stat în MMACA.

În acest context, oficialul român i-a asigurat pe participanţii la dezbatere de susţinerea permanentă a MMACA, prin programele derulate pentru sprijinirea investitorilor, valorificarea iniţiativei antreprenoriale şi transformarea sa în afacere de succes. În acest sens, relansarea spiritului antreprenorial, reducerea sarcinii de reglementare, accesul la finanţare şi accesul la pieţe şi internaţionalizare reprezintă direcţii prioritare în politicile publice în domeniu.
'Sunt convinsă că, împreună, vom continua să dezvoltăm un mediu de afaceri atractiv, benefic şi prietenos, prielnic demarării afacerilor şi investiţiilor pe care le consideram esenţiale pentru dezvoltarea mediului economic', a mai adăugat oficialul MMACA.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza