Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va livra 42 de trenuri Metropolis pentru metroul din Barcelona

1557 afisari
Alstom a semnat un contract cu operatorul metroului din Barcelona TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) pentru a livra 42 de trenuri Metropolis care să le înlocuiască pe cele aflate în funcțiune în prezent pe liniile 1 și 3 ale rețelei. Contractul, evaluat la peste 260 de milioane de euro, include proiectarea, fabricarea și punerea în funcțiune a trenurilor. Trenurile formate din cinci vagoane vor fi fabricate la uzina Alstom din Barcelona și vor fi livrate TMB în termen de doi ani și jumătate.

"Compania Alstom este onorată de încrederea arătată de TMB. Experiența și capacitățile de inovare ale echipelor noastre sunt mobilizate pentru a pune în aplicare planul de modernizare a Metroului din Barcelona în beneficiul pasagerilor. Transportând peste 400 de milioane de pasageri pe an, rețeaua din Barcelona este una dintre cele mai eficiente şi moderne din Europa. Prin trenurile noastre intenționăm să susținem TMB în dezvoltarea unei mobilități eficiente și sustenabile care să satisfacă cerințele prezente și viitoare ale tuturor pasagerilor", a afirmat Gian Luca Erbacci, Vicepreședinte Senior al Alstom pentru Europa.

"Odată cu retragerea vechii flote, accelerăm procesul de renovare care va îmbunătății fiabilitatea serviciilor noastre, sustenabilitatea și confortul pasagerilor pe două dintre cele mai frecventate linii de metrou ale noastre în contextul unei cereri maxime pentru transportul în comun din Barcelona, după intrarea în vigoare a zonei cu emisii reduse. Aceasta este cea mai importantă achiziție de material rulant din istoria TMB", a afirmat Rosa Alarcón, Președinte TMB, la semnarea contractului.

În conformitate cu specificațiile, noile trenuri Metropolis vor satisface criterii stricte de sustenabilitate; vor avea o structură ușoară, consum scăzut de energie, capacitate mare de recuperare și reciclare, fiabilitate tehnică și întreținere ușoară. Trenurile vor fi echipate cu senzori la distanță pentru întreținere optimă.

De asemenea Alstom pune accentul pe pasageri în cadrul procesului de proiectare. Trenurile pentru Barcelona vor fi construite având în vedere confortul pasagerilor, oferind accesibilitate, uși și spații largi, facilitarea fluxului de pasageri, confort acustic, reducerea vibrațiilor și informarea pasagerilor în timp real. Atât designul exterior cât și cel interior vor rămâne fidele mărcii TMB dar se vor adăuga și noi elemente vizuale care să reflecte identitatea orașului, cum ar fi grafică pe uși care reprezintă imagini din peisajul urban al Barcelonei.

Noile trenuri pentru Barcelona vor beneficia de experiența și fiabilitatea gamei Metropolis de la Alstom care circulă în prezent pe liniile 9 și 10 ale Metroului din Barcelona, încorporând soluții tehnice inovatoare și îndeplinind cerințele TMB în ceea ce privește fiabilitatea, disponibilitatea, siguranța și confortul. Alstom are peste 65 de ani de experiență în producția metrourilor. Compania a vândut până în prezent 17.000 de vagoane de metrou care funcționează în 55 de orașe din toată lumea și transportă peste 30 de milioane de pasageri zilnic.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza