Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza trenuri regionale noi către CFL din Luxemburg

1739 afisari
Compania Alstom a câștigat un contract pentru a furniza operatorului feroviar național luxemburghez CFL 34 de trenuri regionale de mare capacitate, cu două etaje, din gama Coradia (1), în valoare totală de circa 360 de milioane EUR. Noua flotă va include trenuri cu lungimea de 80 de metri și de 160 de metri, care vor fi livrate cu începere din decembrie 2021. Trenurile, care vor avea capacitatea de a atinge viteza maximă de 160 km/h, vor rula în rețeaua națională, precum și în Belgia și în Franța.

"Suntem mulțumiți că am câștigat încrederea CFL pentru furnizarea unei soluții de transport fiabilă, eficientă energetic, sigură și confortabilă pentru pasagerii săi. Noul tren pe care îl oferim concentrează cele mai recente inovații din cadrul platformei noastre Coradia cu performanțe dovedite. Cu o capacitate totală de peste 15.000 de locuri, aceste trenuri vor permite CFL să transporte mai mulți pasageri, îmbunătățind mobilitatea și accesibilitatea pe întregul teritoriu al Luxemburgului”, a spus Gian Luca Erbacci, Vicepreședinte Senior Alstom Europa.
"Tehnologie cu performanțe dovedite și, în același timp, un tren care este pregătit pentru viitor - iată ce ne oferă Alstom, nouă și pasagerilor noștri. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm în anii care vin. Noile trenuri sunt necesare pentru înlocuirea materialului existent și pentru a face față creșterii semnificative anticipate de pasageri care fac naveta către Luxemburg”. a declarat Marc Wengler, CEO al CFL.
Trenurile destinate CFL se remarcă prin tehnologii de ultimă oră, oferind o experiență optimă atât pasagerilor, cât și personalului CFL. Ele conțin zone spațioase și bine iluminate pentru lectură și odihnă, zone pentru biciclete, precum și toalete și zone dedicate persoanelor cu mobilitate redusă. Trenurile sunt echipate cu WIFI și sunt iluminate cu LED-uri. Ele oferă acces facil pentru un flux rapid de pasageri și sunt prevăzute cu un sistem dinamic de informare a pasagerilor. Toate vagoanele sunt prevăzute cu camere de securitate, pentru a crește siguranța pasagerilor și a echipajului. Trenurile îndeplinesc cele mai înalte standarde de interoperabilitate și vor fi echipate cu sisteme de control al traficului ERTMS (ETCS nivel 2-referința 3) și TBL1+.
Noile trenuri pentru CFL aparțin gamei Alstom Coradia de trenuri modulare, cu peste 30 de ani de experiență în operare. Peste 2.300 de trenuri Coradia sunt în exploatare în prezent în nouă țări din Europa, precum și în Canada.
 
Trenurile sunt proiectate și dezvoltate la unitatea Alstom din Valenciennes (Franța) de o echipă internațională de experți cu șase naționalități diferite. Trenurile vor fi fabricate la unitatea Alstom din Barcelona (Spania). Printre alte unități din Europa implicate în proiect se numără Charleroi (Belgia), Reichshoffen, Tarbes, Ornans, Villeurbanne (Franța), Savigliano (Italia) și Salzgitter (Germania).

(1) Société Nationale des Chemins de Fer Luxembourgeois, operatorul național din Luxemburg

Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza