Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom va furniza 79 de trenuri Intercity către compania olandeză NS

1997 afisari
Alstom a câștigat un contract în valoare de peste 800 milioane de euro, prin care va furniza un număr de 79 de trenuri Intercity de nouă generație către NS, operatorul național feroviar olandez. Potrivit companiei, trenurile vor fi livrate începând din ianuarie 2020 și pot atinge o viteză maximă de 200 km/h. Acestea vor circula pe rețeaua națională a Olandei, pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda și coridorul Haga-Eindhoven.
"Suntem încântați de încrederea acordată de compania NS pentru furnizarea unui sistem de transport extrem de fiabil, eficient din punct de vedere al consumului de energie, sigur și confortabil pentru pasagerii olandezi. Cu o capacitate totală de 25.000 de locuri, noile trenuri Intercity pe care le oferim NS oferă cea mai bună tehnologie disponibilă pe platforma noastră Coradia", a declarat Andreas Knitter, Prim Vicepreședinte pentru Europa al Alstom.
"Alstom are un angajament ferm față de piața olandeză pentru mulți ani, timp în care va livra tramvaie și metrouri pentru orașe precum Haga, Amsterdam și Rotterdam. De asemenea, compania Alstom este responsabilă și cu instalarea și întreținerea sistemului de semnalizare european ERTMS pe magistrala Betuweroute și linia Hanze.”

"Tehnologie verificată și, în același timp, un tren pregătit pentru viitor. Pe scurt, aceasta este oferta Alstom pentru noi și călătorii noștri. Așteptăm cu deosebită plăcere să colaborăm în următorii ani. De acum înainte trebuie ca, împreună cu Alstom, să facem să înainteze acest proiect, pentru că avem planuri ambițioase și foarte multe de făcut”, a spus Roel Okhuijsen, Director de Program la NS pentru material rulant nou. "Noile trenuri Intercity ne sunt necesare atât pentru înlocuirea materialului rulant existent, cât și pentru extinderea serviciilor.”
Noile trenuri Intercity integrează tehnologii de ultimă oră, oferind atât pasagerilor, cât și personalului NS, servicii de călătorie de înaltă calitate. Trenurile oferă spații multifuncționale generoase și bine iluminate pentru citit, odihnă, pentru scaune cu rotile și biciclete, precum și toalete speciale pentru persoane cu deficiențe de mobilitate. Trenurile sunt dotate cu WIFI și sistem de iluminat cu LED, asigurând accesul unui flux rapid de pasageri, și echipate cu un sistem dinamic de informare în timp real a pasagerilor. Toate vagoanele sunt dotate cu camere de supraveghere, pentru a spori siguranța călătorilor și a echipajului. Trenurile respectă cele mai exigente standarde în materie de interoperabilitate și vor fi echipate cu sisteme ATB și ERTMS. Trenurile pot circula sub tensiune de 25KV CA (linii de mare viteză) și de 1,5 KV CC (rețeaua principală de cale ferată).
Noile trenuri Intercity pentru NS sunt din gama Alstom de trenuri modulare Coradia, având un istoric de peste 16 ani de utilizare cu succes. Peste 2.400 de trenuri au fost vândute în întreaga lume și demonstrează un nivel ridicat de disponibilitate.
Trenurile sunt proiectate și dezvoltate la Saint-Ouen (Franța) și la Salzgitter (Germania) de către o echipă internațională de experți de șase naționalități și vor fi produse în fabrica Alstom din Katowice (Polonia). În proiect vor fi implicate și alte fabrici din Europa: Charleroi (Belgia) pentru sistemul de semnalizare la bord, Ridderkerk (Olanda) pentru probe de funcționare, garanție, suport, formare și servicii, precum și mai multe unități din Franța: Valenciennes pentru dotarea interioarelor, Reichshoffen pentru proiectarea cabinei mecanicului, Ornans pentru motoare, Tarbes pentru proiectarea invertoarelor de tracțiune și fabricarea modulelor electrice, Villeurbanne pentru sistemele electronice la bord, de internet și de informare a pasagerilor.
Citeşte mai multe despre: Alstom, NS

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza