Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom contribuie la îmbunătățirea transportului public din Cairo în cadrul unui contract de 876 de milioane de euro

854 afisari
Alstom și Autoritatea Națională pentru Tuneluri (NAT) au anunțat un acord pentru 55 de trenuri Metropolis (9 vagoane/ tren) și un contract pentru servicii de mentenanță pe opt ani, în valoare de 876 de milioane de euro, pentru modernizarea Liniei 1 de metrou din Cairo. Acordul beneficiază de finanțare din partea guvernului francez iar anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului TransMEA 2021.
Lansată în 1987, Magistrala 1 a metroului Cairo este cea mai veche linie de metrou din Egipt, transportând aproximativ 2,5 milioane de pasageri pe zi între El Marg și Helwan. Potrivit companiei, aceste modernizări fac parte din planurile țării de a crește și de a îmbunătăți capacitatea de transport public, precum și confortul și siguranța pasagerilor.
"Suntem onorați să contribuim la dezvoltarea și modernizarea rețelei de transport urban a Egiptului și suntem recunoscători pentru încrederea Autorității Naționale pentru Tuneluri în soluția Metropolis de la Alstom. Este o platformă cu fiabilitate dovedită în operare și avansată din punct de vedere tehnologic. Cu o flotă de aproximativ 495 de vagoane Metropolis, un număr mai mare de locuitori vor putea face naveta în siguranță și confortabil în fiecare zi. Mulțumim Excelenței Sale Kamel El-Wazir, ministrul egiptean al Transporturilor, Autorității Naționale a Tunelurilor, autorităților franceze și tuturor celor care au făcut posibil acest proiect în beneficiul poporului egiptean”, a declarat Henri Poupart-Lafarge, CEO al grupului Alstom.
Fiind un metrou de ultimă generație, configurația sa interioară este adaptată cerințelor specifice ale liniei și este conceput pentru a maximiza capacitatea trenului, sporind în același timp confortul, accesibilitatea și fluxul de pasageri. Are coridoare largi și va dispune de o zonă dedicată femeilor, în conformitate cu cerințele. La orele de vârf, fiecare tren va putea transporta 2.580 de pasageri, iar designul său ecologic aduce o eficiență energetică sporită, trenul fiind reciclabil în proporție de până la 98%. Propunerea Alstom include un design unic, care va ilustra istoria și cultura orașului Cairo.
Compania a mai precizat că soluțiile digitale încorporate permit aplicații precum informarea pasagerilor în timp real, hărți dinamice ale rutelor, afișaje video și supraveghere video. De asemenea, este inclusă soluția de mentenanță predictivă de ultimă oră de la Alstom, cunoscută sub numele de HealthHub. Prin colectarea optimizată a datelor, sistemul reduce costurile ciclului de viață, economisește până la 20% din cheltuielile cu întreținerea preventivă și reduce cu 15% consumul de materiale. Lucrările de mentenanță vor fi efectuate la depoul din Cairo și vor fi gestionate la nivel local, creând oportunități de angajare pe termen lung pentru forța de muncă locală. Un plan de formare și dezvoltare va fi lansat în parteneriat cu Compania Egipteană pentru Metrouri (ECM) – operatorul Liniei 1.
Semnarea contractului este urmarea acordului semnat la 13 iunie 2021 între Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, Finanțelor și Redresării, și Excelența Sa Kamel El-Wazir, ministrul egiptean al Transporturilor, cu privire la finanțarea acestui acord și a contractului de întreținere, pentru dezvoltarea metroului din Cairo.
Trenurile Metropolis vor fi proiectate și fabricate în Franța, la sediul Alstom din Valenciennes Petite-Forêt. Celelalte locații franceze implicate sunt Le Creusot, pentru boghiuri și integrarea motoarelor, Villeurbanne, pentru sistemele de informare a pasagerilor și Toulouse, pentru inginerie electrică.
Alstom este partener al căilor ferate egiptene din 1971, susținând dezvoltarea infrastructurii feroviare din țară. Alstom Egipt a înființat o echipă locală puternică și un Centru de excelență pentru sisteme de semnalizare, alimentare cu energie și ateliere de mentenanță pentru a deservi proiecte în regiunea Africa-Orientul Mijlociu-Asia Centrală (AMECA). Beneficiind de o abordare vizionară la nivel de țară și de competențe locale solide, Alstom a reușit să aibă o contribuție semnificativă la dezvoltarea industriei feroviare egiptene. În prezent, Alstom are aproximativ 500 de angajați în Egipt, implicați în mai multe proiecte în derulare, inclusiv un consorțiu pentru proiectarea, implementarea, operarea și întreținerea a două linii de monorail care leagă regiunile Noua Capitală și Orașul 6 Octombrie de regiunea metropolitană Cairo.
Citeşte mai multe despre: Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza