Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alstom câștigă un contract de întreținere pentru trenuri aparținând operatorului TransPennine Express

1407 afisari
TransPennine Express, operatorul feroviar intercity din nordul Angliei și Scoția, a atribuit Alstom un contract în valoare de 40 de milioane EUR pentru întreținerea celor două parcuri de 25 de trenuri noi, cu cinci vagoane, de la intrarea în exploatare comercială, în 2019, și până în 2024, cu posibilitatea de extindere a contractului pentru încă doi ani.
Lucrările se vor executa în depourile Alstom pentru activități de întreținere din Manchester, Liverpool și Glasgow. În cele trei unități, Alstom va crea 25 de locuri de muncă permanente noi în vederea realizării proiectului, pe lângă noile oportunități de formare profesională și ucenicie oferite prin Centrul Tehnologic al Alstom din Widnes, a cărui înființare a fost anunțată recent.   Parcurile de vagoane, care vor furniza 13 milioane de locuri suplimentare pe an, se compun din 12 trenuri electrice Civity UK Intercity cu cinci vagoane și 13 trenuri Intercity cu cinci vagoane. Trenurile electrice vor circula de la Manchester și Liverpool la Glasgow și Edinburgh, iar vehiculele diesel vor circula inițial de la Liverpool la Newcastle.  

"Expert mondial în întreținere, Alstom are capacitatea de a deservi parcuri de vehicule care nu sunt construite de Alstom, ca în cazul acestei comenzi. Cele 12 centre de întreținere a trenurilor și cei peste 3.000 de angajați extrem de competenți din Marea Britanie ne plasează într-o poziție excelentă pentru a executa această comandă. Activitatea noastră din Regatul Unit intra într-o perioadă extrem de favorabilă. Am primit recent autorizația pentru achiziționarea a 12 hectare de teren pentru a construi un nou Centru Tehnologic la Widnes, care să modernizeze și să eficientizeze și mai mult operațiunile noastre din Marea Britanie”, a spus Henrik Anderberg, Director General Executiv, Alstom Regatul Unit și Irlanda. 

Leo Goodwin, Director General TPE, a declarat: "Avem vești excelente pentru clienții noștri și suntem încântați că am încheiat acest contract care va aduce în rețeaua noastră capacitatea de transport suplimentară de care aveam foarte mare nevoie și pe care ne-o doream foarte mult. Astfel vom putea să transformăm experiența clienților pe întreaga durată a francizei noastre, iar noile noastre parcuri de trenuri vor fi o componentă esențială a acestei îmbunătățiri.

Indiferent de destinația pasagerilor, la muncă, în interes de serviciu sau în timpul liber, serviciile noastre vor oferi mai multe locuri, conectivitate îmbunătățită și standarde de confort mai înalte. Experiența la bord va fi de neegalat și le vom oferi clienților o alternativă reală la transportul rutier și la rețeaua rutieră aglomerată.”

Cel mai recent contract încheiat de Alstom cu TransPennine Express urmează finalizării cu succes a lucrărilor majore de modernizare executate la vehiculele din parcul Pendolino ce cuprinde 56 de trenuri cu înclinare din Clasa 390, utilizate de compania Virgin pe Linia principală de pe Coasta de Vest. Acest proiect a reprezentat a patra revizie capitală executată de Alstom la parcul de vehicule.
Citeşte mai multe despre: TransPennine Express, Alstom

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza