Links Sitemap Business Linker Sitemap

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acționarilor IHS în vânzarea către Diaverum

1746 afisari
International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă și cabinete de nefrologie din România și al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut, la începutul anului 2016, către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător indepedent din domeniul serviciilor de dializă la nivel global.
Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acționarilor International Healthcare Systems pe tot parcursul procesului de vânzare. Tranzacția reprezintă etapa finală a unui parteneriat solid de peste zece ani, în care Alpha Bank a susținut planurile de expansiune a rețelei de clinici de dializă și nefrologie a IHS, contribuind la dezvoltarea unui business care operează la cele mai înalte standarde internaționale și a sectorului medical din România. Dl Dimitris Hatzisarros, Director Coordonator al Unității de Investiții și Piețe de Capital a Alpha Bank Romania și managerul proiectului a declarat: “Suntem încântați de încheierea cu succes a acestei tranzacții de referință, care atestă rolul strategic al Alpha Bank Romania într-un demers antreprenorial extrem de ambițios, solicitant și cu o componenta socială importantă  pe parcursul intregului ciclu de viață. Acest proiect exemplifică toate valorile susținute de Alpha Bank Romania: onestitate, inteligență, inovație, siguranță și flexibilitate”. Fondată în 2004 de o familie de vizionari, IHS a devenit o poveste de succes “made in Romania” prin consecvența dezvoltării sale, adoptarea celor mai înalte standarde de îngrijire medicală, infrastructură dedicată, unică în România și profesionalismul angajaților săi.

IHS este un pionier al pieței private de servicii de dializă din România și unul din cei patru câștigători ai licitației internationale organizată în 2004, sub coordonarea Băncii Mondiale pentru privatizarea acestui sector. Pornind de la două clinici în București și Buzău în 2005, securizate în procesul de privatizare, compania s-a dezvoltat într-un ritm alert, ajungând la un număr de 15 centre localizate în 12 județe, care oferă intreaga gamă de terapii de supleere renală disponibile în lume pentru peste 1.700 de pacienți. În plus, preîntampinând nevoia de prevenire, depistare activă și intervenție precoce în boala cronică de rinichi în faza incipientă, alături de centrele de dializă, au fost dezvoltate și 11 cabinete de nefrologie și ecografie în cadrul entității Inter Health Systems S.A.

În urma acestei tranzacții, Diaverum și-a dublat activitatea în România, consolidându-și amprenta la nivel național cu 28 centre situate în 19 județe care deservesc aproximativ 3.200 de pacienți cu boală cronică renală. În aceeași tranzacție, Diaverum a achiziționat, prin transfer de business, și activitatea de nefrologie a Inter Health Systems S.A. Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Concurenței în data de 30 octombrie 2015.



S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza