Links Sitemap Business Linker Sitemap

Allianz-Țiriac și UniCredit Bank lansează o asigurare de viață cu investiții, în lei și euro și maturitate flexibilă

728 afisari
Allianz-Țiriac și UniCredit extind oferta de asigurări de viață printr-o poliță cu componentă de investiții - Start Invest - cu prime eșalonate denominate în lei sau euro, în funcție de preferința clientului, și perioadă de maturitate flexibilă. Primele pot fi eșalonatate lunar, trimestrial, semestrial și anual, iar clienții pot opta pentru continuarea investiței după maturitatea contractului pentru o perioadă de până la trei ani. Codruța Furtună, Director Vânzări și Distribuție, Allianz-Țiriac Asigurări, a declarat: "Start Invest este răspunsul nostru la întrebările și îngrijorările care ne frământă pe toți: cum putem să ne asigurăm viitorul și să îi protejăm pe cei dragi, cum economisim și investim controlat, mai ales în actualele condiții volatile din piața investițiilor?
În cadrul parteneriatului strategic derulat împreună cu UniCredit, am creat un produs personalizat care adresează noile nevoi din contextul actual. Am combinat experiența noastră de peste 20 de ani în crearea de produse de asigurare de viață cu componentă investițională, cu experiența UniCredit în vânzarea de produse de economisire și investiții.”

La rândul său, Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank, a declarat: “Venim în întâmpinarea clienților noștri cu noi produse financiare flexibile, potrivite persoanelor care, pe langă componenta de economisire pentru obiective importante – precum suport financiar pentru copii sau nepoți, realizarea unor proiecte de suflet, asigurarea unei rezerve de bani pentru vârsta de pensionare -, urmăresc și protecția financiară oferită de o asigurare de viață. Noul produs le oferă acestora posibilitatea de a investi regulat sume în lei sau euro, și este rezultatul parteneriatului consacrat dintre UniCredit, Allianz și Amundi”.

Clienții UniCredit care achiziționează produsul Start Invest au posibilitatea de a investi prima de asigurare de bază sau prime de investiție suplimentare, în trei programe cu clase de risc diferite – scăzută, scăzută spre medie și medie – gestionate de Allianz-Țiriac, pentru investițiile în lei, respectiv de Amundi, pentru investițiile în euro. În funcție de clasa de risc, cele trei programe includ investiții în actiuni, obligațiuni, titluri sau depozite de pe piața monetară și piața de capital. Contractul se poate încheia pe o perioadă de minimum 10 ani. 

Mecanismul de investiții este flexibil, astfel încât clienții pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare. Totodată, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceștia pot transfera unități de cont între programele investiționale, pot schimba contractantul și beneficiarul/ beneficiarii asigurării, modifica frecvența de plată a primei, indexa sau renunța la indexarea automată a primei de asigurare de bază, precum și adăuga clauze suplimentare pentru o protecție sporită.

De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidități, pot răscumpăra parțial sau total valoarea contului pe durata poliței, în condițiile contractului de asigurare. 

Prin componenta de asigurare de viață, Start Invest oferă protecție financiară atât în caz de invaliditate de gradul I sau II, preluând plata primelor pentru asigurarea de bază și clauza de deces în locul clientului, până la maturitatea contractului cât și în  cazul producerii riscului de deces, beneficiarii primind atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât și suma acumulată din investiții (valoarea contului), dar nu mai puțin decât valoarea sumelor destinate investirii, plătite și investite, minus răscumpărările parțiale efectuate. În plus, în baza clauzei de deces, Allianz-Țiriac achită beneficiarilor și primele pentru asigurarea de bază pe care clientul le-ar mai fi avut de plătit până la finalul contractului. 

Prin acest mecanism special se asigură nu numai protecția integrală a capitalului investit, ci și realizarea obiectivului financiar pe care clienții și l-au propus la încheierea poliței, iar beneficiarii primesc cel puțin totalul primelor de asigurare pe care clientul intenționa, la începtul contractului, să le investească pe toată durata acestuia. 

Clienții care își doresc o protecție sporită, pot adauga clauza de afecțiuni medicale grave, la încheierea contractului sau oricând pe parcursul acestuia Prin această clauză, se acordă indemnizații pentru mai mult de 20 afecțuni medicale grave și intervenții chirurgicale majore, inclusiv cancer, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale. 

Prin Start Invest poate fi asigurată orice persoană cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani la data semnării cererii de asigurare iar contractantul asigurării poate fi orice persoană cu vârsta peste 18 ani. Ofertarea și încheierea asigurării sunt facilitate de o aplicație digitală care permite emiterea rapidă și transmiterea în format electronic a tuturor documentelor și informatiilor catre clienți, iar întregul proces este simplificat și automatizat.

În cazul producerii unui eveniment asigurat, Allianz-Țiriac pune la dispoziția clienților un proces rapid de soluționare, cu opțiunea notificării online sau la sediul Allianz-Țiriac. 


Citeşte mai multe despre: UniCredit Bank, Allianz-?iriac Asigur?ri

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza