Links Sitemap Business Linker Sitemap

Telekom Romania, Cisco şi Webhit oferă şcolilor şi liceelor soluţii digitale dedicate pentru creşterea performanţelor elevilor

1162 afisari
Telekom Romania, Cisco şi Webhit susţin creşterea nivelului educaţional în România şi oferă tehnologii moderne pentru un învăţămant performant în 36 de şcoli şi licee din ţară.
În urma unui proiect realizat din fonduri europene, cele trei companii au dezvoltat soluţii digitale care asigură interconectarea şcolilor sau liceelor prin teleprezenţă şi prin tabla interactivă, astfel încât elevii din locaţii diferite să poată participa simultan la aceeaşi lecţie. Programul vizează un număr de 8000 de tineri din judeţele Braşov, Tulcea, Constanţa, Iaşi, Brăila şi Galaţi, elevi ai claselor 7-8, respectiv ai claselor 11-12, şi are drept scop îmbunătăţirea procesului de formare a competenţelor acestora în vederea susţinerii cu succes a evaluării naţionale şi a examenului de bacalaureat, dar şi o mai bună orientare a tinerilor spre etape ulterioare de studiu şi spre integrarea profesională.  “Deschiderea educației este o inițiativă a Comisiei Europene din 2013. În același timp, în România, autorități locale preocupate să asigure acces la educație în întregul județ au realizat proiecte prin care au construit infrastructuri de creare și difuzare de educație prin intermediul Internetului. Astfel, profesorul a devenit creator de resurse educaționale deschise într-un mod simplu și natural. Prin rezultatele obtinute la nivelul județelor care au implementat un astfel de model educațional se demonstrează încă o dată că o tehnologie este utilă atâta timp cât vine în sprijinul unei nevoi și este ușor de utilizat. Acest model educațional reia în discuție noțiunea de teleprofesor și modalitatea de a furniza educație de calitate oriunde, oricând și oricărei persoane interesate“, spune Liviu Costandache, coordonatorul proiectului.

În cadrul programului au fost implementate 20 centre de teleprezenţă şi 16 centre în care teleprezenţa este suplinită de o aplicaţie software, asigurând accesul elevilor din zone izolate la conţinut de calitate superioară şi facilitând contactul cu profesorii din marile oraşe. Astfel, elevii din două sau mai multe oraşe diferite pot vizualiza simultan şi participa la o lecţie derulată într-una dintre şcoli. De asemenea, aceştia pot interacţiona între ei folosind tabla digitală: pot vizualiza conţinutul de pe tablă şi îl pot modifica în timp real. Mai mult, conţinutul lecţiilor este înregistrat şi încărcat pe o platformă online dedicată pentru a fi ulterior accesat de către elevi. La rândul lor, profesorii din localităţi diferite au ocazia de a interacţiona interactiv în beneficiul elevilor. 

"Tehnologiile moderne constituie întotdeauna un punct de atracţie pentru tineri, inclusiv în sistemul educaţional. Împreună cu partenerii noştri Cisco şi Webhit am lansat o provocare elevilor, dar şi cadrelor didactice din România: am creat o soluţie dedicată instituţiilor de învăţământ care le permite acestora să se adapteze rapid la noua evoluţie digitală. Sperăm ca tot mai multe şcoli şi licee din toate judeţele ţării să răspundă provocării noastre, pentru că miza este foarte importantă: accesul copiilor la o educaţie modernă, competenţe şi performanţe crescute şi o implicare tot mai mare a elevilor la şcoală”, afirmă Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial - Segment Business Telekom Romania.

“Sunt multe provocări pe care le întâlnim în cadrul sistemului nostru educaţional. Una dintre acestea este accesul oricărui elev la conţinut de calitate, indiferent dacă el se află în Bucureşti, sau, mai ales în afara oraşelor mari. Tocmai acest lucru am dorit să adresăm prin implementarea acestui proiect, deoarece credem cu tărie că, doar prin intermediul tehnologiei putem face educaţia accesibilă oricui, oricând si oriunde”, a declarat Dorin Pena, Director General Cisco România. 

"Pentru şcoala noastră, utilizarea acestor metode moderne a însemnat o schimbare de paradigmă. Atât elevii, cât şi noi, profesorii, am învăţat că educaţia tradiţională se îmbină foarte eficient cu tehnologia. Elevii sunt atraşi de noul mod de desfăşurare şi de predare a lecţiilor, sunt mult mai atenţi şi participă cu plăcere la ore, iar rezultatele înregistrate la ultimul examen de bacalaureat confirmă eficienţa acestor soluţii”, declară Monica Petre, profesor la Liceul Ion Creangă din Tulcea.

Implementarea tehnologiilor moderne în cele 36 de unităţi şcolare a determinat creşterea prezenţei la clasă a elevilor, care sunt atraşi de caracterul informal şi interactiv al lecţiilor digitale, dar şi creşterea performanţei şi a nivelului de competitivitate. Astfel, în judeţul Tulcea, gradul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut de la 58,91% în 2014 la 73,34% în 2015 în liceele care au implementat aceste soluţii. În plus, elevii incluşi în program au apreciat îmbunătăţirea vizibilă a interacţiunii cu colegii.
Citeşte mai multe despre: Telekom Romania, Cisco, Webhit

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza