Links Sitemap Business Linker Sitemap

Kaspersky Lab prezintă o soluție de securitate cibernetică pentru sistemele industriale

1283 afisari
Kaspersky Lab lansează o soluție specializată pentru protecția infrastructurii critice și a facilităților industriale, Kaspersky Industrial CyberSecurity. Soluția se adresează companiilor care trebuie să fie pregătite în cazul pericolelor cibernetice industriale și să mențină continuitatea și integritatea proceselor tehnologice în medii industriale.
Acest lucru este vital pentru că, în aceste medii, amenințările virtuale pot să treacă barierele spațiului cibernetic și să țintească echipamente, amenințând vieți omenești sau mediul înconjurător. Kaspersky Industrial CyberSecurity vine cu o abordare unitară a securității IT a facilităților industriale, îmbinând tehnologiile performante, serviciile și informațiile, în același pachet.
Tehnologia informațiilor și procesele automatizate sunt esențiale pentru funcționarea tuturor facilităților industriale moderne – de la centrale electrice, la rafinării și linii de asamblare pentru căi ferate, aeroporturi și clădiri inteligente. Spre deosebire de rețelele IT tradiționale din companii, unde confidențialitatea este prioritatea 0, sistemele de control industrial (ICS), au nevoie să fie menținută continuitatea proceselor tehnologice. Respectarea unor regulamente stricte poate duce la situația în care anumite facilități critice funcționează fără protecție, dacă măsurile de securitate cibernetică nu se suprapun cu normele de siguranță.
Kaspersky Industrial CyberSecurity ține cont de particularitățile acestor solicitări și oferă protecție rețelei ICS pe nivelurile cele mai vulnerabile la atacuri cibernetice – serverele ICS/SCADA, panourile HMI (Human Machine Interface), stațiile de lucru, PLC-urile (Programmable logic controller) și multe altele – asigurându-le împotriva amenințărilor, fără să afecteze continuitatea operațională și consecvența proceselor tehnologice.
Eugene Kaspersky, CEO of Kaspersky Lab, declară: “În prezent, securitatea cibernetică a sistemelor industriale și a infrastructurii critice este foarte importantă. Tot mai multe sisteme folosesc dispozitive și canale care interacționează cu lumea exterioară. Uneori, acestea folosesc echipamente care nu au fost gândite pentru acces extern, ca să nu mai vorbim de programele create cu zeci de ani în urmă și neactualizate de atunci! Problema este foarte serioasă pentru că în joc nu este doar continuitatea producției; mediul și chiar viețile umane sunt în pericol. Soluția noastră este capabilă să asigure securitatea ciclului tehnologic la toate nivelurile controlului automatizat al proceselor. De asemenea, cooperăm cu producătorii de sisteme automatizate pentru a dezvolta echipamente care țin cont de noile standarde și cerințe de securitate cibernetică.”

Securitatea cibernetică industrială, în ansamblu

Kaspersky Industrial CyberSecurity oferă o îmbinare a tehnologiilor convenționale de securitate, adaptate pentru mediul ICS, cum sunt protecția anti-malware, acțiunea de “whitelisting” și funcționalitatea de evaluare a vulnerabilităților, inclusiv verificarea integrității pentru programe PLC, monitorizarea comenzilor pentru controlul proceselor și datele de telemetrie pentru detectarea atacurilor cibernetice care vizează componentele fizice ale unei infrastructuri. Opțiunea specială de observabilitate se axează pe detecția atacurilor cibernetice, a erorilor personalului operativ și a anomaliilor din cadrul rețelei industriale. Toate tehnologiile de prevenție și detecție sunt administrate printr-o singură consolă de management centralizat.

De asemenea, noua soluție ajută operatorii din infrastructură să-și construiască o strategie eficientă de securitate care, în plus față de tehnologiile de detecție a amenințărilor și de prevenție, include servicii specializate de securitate pentru a dezvolta modul de răspuns la incidente și capacitatea de predicție. Serviciul include training pe teme de securitate cibernetică industrială pentru profesioniștii din domeniul IT și programe de awareness pentru ceilalți angajați.

Serviciile au în vedere, în plus, evaluări de securitate cibernetică și teste de intruziune care permit clienților să-și consolideze informațiile deținute, să identifice vulnerabilitățile critice, inclusiv cele de tip 0-day și să previzioneze amenințările cibernetice relevante pentru specificul companiei. Serviciile de răspuns la incidente ajută companiile să localizeze intruziunea în sistem, să neutralizeze consecințele, să-i împiedice pe atacatori să pătrundă în infrastructură, să prevină atacurile și să dezvolte un plan de răspuns la incidente pentru viitor.

Respectarea cerințelor stricte ale industriei

Setările ușor de personalizat ale soluției Kaspersky Industrial CyberSecurity permit o configurare care se adapteaza cerințelor din diferite industrii, facilități și linii de producție. Astfel, soluția poate fi integrată cu succes în cadrul rețelei ICS deja existente a unei organizații, precum și în cadrul proceselor tehnologice, fără a implica modificări semnificative pentru rețea sau pentru proces. Toate tehnologiile Kaspersky Lab sunt testate și certificate de către furnizori ICS de top.
Soluția Kaspersky Industrial CyberSecurity a fost deja utilizată cu succes și integrată într-o serie de proiecte, incluzând terminalul petrochimic VARS și rafinăria de petrol TANECO, care au ales soluțiile Kaspersky Lab pentru a-și proteja rețelele industriale.
Marat Gilmutdinov, Head of Industrial Control Systems Department, TANECO, a comentat: “După ce am analizat potențialele pericole care vizează rafinăriile de petrol ce folosesc tehnologii de ultimă generație, am ales Kaspersky Industrial CyberSecurity, de la Kaspersky Lab. Pentru noi, a fost foarte important să achiziționăm mai mult decât o soluție de securitate. Aveam nevoie de măsuri de securitate complexe pentru a ne proteja operațiunile în fața amenințărilor cibernetice, la orice nivel ICS. De asemenea, aveam nevoie de un furnizor capabil să ne ajute cu orice problemă care ar fi apărut în cursul implementării și al funcționării.”
“Randamentul soluției Kaspersky Industrial CyberSecurity ne-a depășit toate așteptările. La doar câteva luni de la implementare, Kaspersky Industrial CyberSecurity a detectat o încercare de conectare neautorizată la unul din punctele noastre de control, efectuată de pe un laptop din exterior. Atacatorii au încercat să modifice setările de operare ale unui senzor”, a adăugat Gilmutdinov.
Citeşte mai multe despre: Kaspersky Lab

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza