Links Sitemap Business Linker Sitemap

Kaspersky Lab anunță programe de training pentru creșterea vigilenței în domeniul securității cibernetice

1110 afisari
Kaspersky Lab anunță disponibilitatea unei game de produse pentru programe de training pe computer, în scopul creșterii awareness-ului în domeniul securității cibernetice.
Acestea își propun să creeze culturi organizaționale care promovează un spațiu cibernetic sigur și să transmită către angajați informațiile esențiale pentru a recunoaște și evita amenințările cibernetice. Produsele de training pentru creșterea gradului de awareness în domeniul securității se adresează tuturor angajaților, indiferent de poziția ocupată, de la personalul de execuție, până la managementul de vârf. Studiile arată că training-urile interactive pe computer, conduc la o probabilitate de 93% de a folosi acele cunoștințe în munca de zi cu zi și la scăderea numărului de incidente de securitate cu până la 90%s1t.

Erorile umane se află la baza majorității incidentelor de securitate cibernetică, inclusiv în cazul celor mai grave amenințări, cum sunt atacurile cu țintă predefinită și programele malware de tip ransomware. În medie, companiile mari plătesc 551.000 de dolari pentru a-și reveni în urma unei breșe de securitate, în timp ce companiile mici și mijlocii cheltuiesc 38.000 de dolaris2t. Amenințările care au legătură cu personalul, cum este cazul tentativelor de phishing, se află în Top 10 cele mai grave incidente de securitate cibernetică, în materie de pierderi financiare. În companiile în care training-urile de awareness în domeniul securității sunt gândite și implementate corespunzător, personalul IT este degrevat de o parte din sarcini, datele companiei sunt mai bine protejate și se reduc pierderile cauzate de incidente de securitate.

“Awareness-ul în domeniul securității este o parte importantă din strategia unei companii, cu toate acestea, 80% dintre șefii departamentelor de IT nu sunt mulțumiți de situația actuală. Scenariul cel mai rău, pe care vrem să-l evităm, este ca aceste training-uri de securitate IT să fie percepute ca un training de protecția muncii sau PSI: ceva evident, plictisitor, o corvoadă văzută cu dezinteres și lipsă de motivație”, spune Slava Borilin, Security Awareness Program Manager, Kaspersky Lab. “Felul în care noi abordăm programele de training este diferit. Deși sunt bazate pe experiența noastră în domeniul securității cibernetice, ele nu pierd din vedere nici elementele de psihologie, menite să implice și să entuziasmeze participantul. De asemenea, luăm în calcul așteptările diferite ale personalului, în funcție de poziția în cadrul companiei. Prin urmare, oferim programe de training atractive, cu cele mai noi tehnologii de gamification, care produc rezultate tangibile, măsurabile, menținând un mediu sigur în companie.”

 

Seria de programe de training Kaspersky Lab pentru creșterea awareness-ului în domeniul securității constă în trei produse:

Kaspersky Interactive Protection Simulation este gândit pentru managementul de vârf și aduce laolaltă profesioniști din diferite domenii de decizie, pentru a-și alinia obiectivele, astfel încât să asigure activele companiei. Pe parcursul unei ședințe rapide, intense și antrenante. reprezentanții echipei de management învață ce măsuri să ia în cazul unor incidente de securitate, de la nivelul lor, cum să coopereze, efectiv, cu departamentele de securitate IT și de business și cum să înțeleagă legătura dintre costul securității și potențialele pierderi, reflectate asupra veniturilor și profitutului.

CyberSafety Management Games Training – creat special pentru managerii de departament, cu scopul de a-i motiva să mențină un mediu cibernetic sigur în diviziile lor. Gândite pentru companiile mari, aceste modele de training pe computer oferă cunoștințe de bază despre amenințări cibernetice și măsuri de protecție. Programul explică de ce echipa de management ar trebui să fie interesată de securitate, contribuie la identificarea unui model de comportament sigur și oferă recomandări practice despre ce e bine să faci și ce trebuie să eviți.

Employee Skills Training Platform este gândit pentru toți angajații. Sesiunea de training pe computer evaluează abilitățile și cunoștințele de securitate cibernetică ale angajaților, ajutându-i să înțeleagă paradigmele de bază ale securității companiei. Inclusiv măsuri anti-phishing, securitatea în mediul fizic și a dispozitivelor mobile, protecția datelor, navigarea în siguranță pe Internet. Rezultatele sunt măsurate prin rezolvarea unor situații ipotetice și cu ajutorul unor date analitice. Modulele de training sunt disponibile în toată lumea, datorită parteneriatului dintre Kaspersky Lab și Wombat Security.

Training-urile de securitate sunt o diversificare importantă a serviciilor de informații oferite de Kaspersky Lab și includ împărtășirea de informații cu experții în securitate IT, răspunsurile la incidente și multe altele.
Citeşte mai multe despre: Kaspersky Lab

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza