Links Sitemap Business Linker Sitemap

BenQ se menține în frunte pe piața de videoproiectoare în prima jumătate a anului

1326 afisari
BenQ, lider global în furnizarea de soluții de imagine, își păstrează poziția de lider al pieței locale de videoproiectoare în prima jumătate a anului, înregistrând o cotă de piață de 45,5%.
Deși piața locală este încă foarte sensibilă la preț, BenQ observă o creștere a vânzărilor de videoproiectoare Full-HD/WUXGA de 14% și WXGA de 8%. De o evoluție foarte bună s-au bucurat și echipamentele cu luminozitate mare, de 4000-4500AL (ANSI lumeni) care au înregistrat un salt de 78%, dar și cele de 5000-6000AL care au crescut cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.
“Creșterea de 1,5% se încadrează în evoluția naturală a pieței de videoproiectoare în ultimii ani. Cu toate acestea, dacă vânzările anilor trecuți au avut ca motor marile evenimente sportive, anul acesta putem spune că înregistrăm o creștere organică a pieței, influențată parțial de proiectele din segmentul de educație, dar și de maturizarea zonei corporate”, consideră Dragoș Salamac, Team Leader BenQ CEE pentru România.
Producătorul de videoproiectoare se așteaptă ca trendul pozitiv să se păstreze până la finele anului, când vom asista la o creștere a pieței de profil cu câteva procente. Pentru a susține această evoluție, BenQ intenționează să lanseze în această toamnă pe piața din România noi modele dedicate atât mediului educational, de business, cât și utilizatorilor casnici ce își doresc echipamente home-cinema. BenQ pregătește, de asemenea, lansarea de noi video-proiectoare profesionale cu lentile interschimbabile.
“Scăderea în segmentul SVGA, specifică echipamentelor având caracteristici tehnice de bază, și creșterile înregistrate în segmentul produselor cu rezoluție mai ridicată, a celor cu luminozitate mare, precum și avansul categoriilor de videoproiectoare cu WiFi/LAN integrat, a celor cu proiecţie de la mică distanţă, arată o tendință de rafinare a pieţei”, adaugă Dragoș Salamac.
Având în vedere această tendință, BenQ se va concentra în a doua jumătate a lui 2015 pe promovarea produselor cu valoare adăugată, respectiv pe modelele care integrează funcții și caracteristici noi de tipul WiFi/LAN, interactivitate, H+V Keystone, cu lentile interschimbabile și, nu în ultimul rând, pe videoproiectoarele echipate cu lămpi cu o durată mare de funcționare de 10.000 de ore (6,9 ani, cu o utilizare zilnică de șase ore, timp de cinci zile pe săpătmână).  
Citeşte mai multe despre: BenQ

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza