Links Sitemap Business Linker Sitemap

4529 afisari
Marian Craciun
Poate că nu te-ai aștepta ca un om cu o experiență bogată în funcții executive de top în companii multinaționale de mai mult de 10 de ani și care, în prezent, lucrează cu top executivi îndrăzneți să îți împărtășească experiența de-o viață în doar câteva ore.

Din fericire, Lilia Dicu este acel personaj care manevreză cu stil o conversație și împachetează conținutul în fraze scurte, dar care dau valoare cuvintelor. Ea deține numeroase certificări în coaching și se mândrește cu acreditarea din partea prestigioasei școli Newfield Network, dar și cu certificarea ca Professional Certified Coach, acordată de Federația Internațională de Coaching (ICF) – organizația numărul 1 din lume care reglementează profesia de coach la nivel interna­țional. Iar pentru Lilia, coaching-ul este mai presus de toate un job, dar care înseamnă, în paralel, un parteneriat cu o persoană sau o organizație pentru a obține ce-și dorește aceasta din urmă. “Lucrez cu resursele, infrastructura și tot ce îmi poate pune la dispoziție acea persoană sau organizație. Preiau executivi de top, care conduc organizațiile prin procese critice de schimbare și care sunt asaltați de probleme și responsabilități importante. Au o presiune uriașă de a conduce destinul organizației și al oamenilor, iar eu îi acompaniez să descopere și să implementeze cea mai potrivită strategie de schimbare pentru situația lor concretă, să facă salturi gigantice în performanță și să obțină rezultatele spectaculoase pe care le urmăresc”, susține Lilia Dicu.

Inițial, a fost director de resurse umane al Lukoil LD, apoi a trecut printr-o organizație care s-a privatizat și în care a trebuit să introducă practici și politici noi pentru a ajunge să fie corespunzătoare cu mediul competitiv și privat. A și predat la un moment dat, iar ultima dată a lucrat la Sumitomo Electric Wiring Systems, o companie din Japonia specializată în producerea de cablaje electrice. “Mereu am avut de-a face cu oamenii și am o curiozitate vie față de ei, de ce se întâmplă cu aceștia”, recunoaște, astăzi, coach-ul, care în 2006 căuta pentru prima dată definiția acestui cuvânt pe internet. Ulterior, s-a documentat și și-a făcut un obiectiv din a descoperi care este vocația ei cu adevărat. Și dacă, inițial, se gândea să se ocupe de consultanță în resurse umane sau să se asocieze cu cineva și să deschidă o firmă de training sau de consultant, în cele din urmă a ales coaching-ul.

To read the full version, see the print edition of Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza