Links Sitemap Business Linker Sitemap

Unul din cinci utilizatori își acoperă camerele web

1195 afisari
Pentru a-și proteja viața privată, o parte dintre utilizatori recurg la o mulțime de metode, ajungând inclusiv să-și acopere computerele. Cu toate acestea, mai multe studii Kaspersky Lab arată că prea puțini utilizatori sunt conștienți de riscuri, iar aceia care sunt, folosesc metodele greșite pentru se proteja de pericolele din mediul online.
Studiul arată că utilizatorii de Internet apelează la diferite metode pentru a-și proteja intimitatea. Unul din cinci utilizatori (20%) recunoaște că își acoperă camera web, în acest scop. Utilă în sine, este important de știut că acoperirea camerei web nu poate împiedica interceptarea audio și proteja utilizatorii de a fi ascultați de hackeri sau alte grupări, în cazul în care cineva ar urmări acest lucru. Peste un sfert dintre utilizatorii de Internet (28%) își păstrează datele “sensibile” pe dispozitive care nu au acces la Internet, crezând, în mod eronat, că acest lucru va garanta protecția datelor. Deși teoria are o fundamentare logică și este esențială pentru securizarea back-up-ului de date de efectele unui atac ransomware, chiar și fără o conexiune la Internet este posibil ca un dispozitiv să fie infectat printr-un smartphone sau printr-un stick USB conectate la computer.

18% dintre cei chestionați recunosc că încearcă să evite site-urile populare ca Google și Facebook din cauza informațiilor personale pe care le colectează, în ciuda faptului că este o practică obișnuită, întâlnită pe aproape toate site-urile.

Mai mult, 8% dintre respondenții “paranoici” au spus că ascund computerul de alte persoane, chiar dacă acest lucru nu îi va ajuta să se protejeze de amenințările de pe Internet. De asemenea, 7% dintre ei au spus că introduc, apoi șterg datele cardului de credit, de mai multe ori, atunci când plătesc online, în încercarea de a păcăli virușii. Însă programele malware – în special cele de tip keyloggers (care copiază tot ce se scrie pe tastatură) – nu pot fi păcălite astfel.

În vreme ce unii folosesc aceste metode extreme, dar neadecvate, statisticile arată că alți utilizatori de Internet sunt total lipsiți de cunoștințe despre mediul online. Doar 23% dintre respondenți au spus că se consideră o potențială țintă în mediul online, iar 23% au spus că nu li se pare că o soluție de securitate este necesară.

David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky Lab, a declarat: “Aceste rezultate demonstrează două extreme – pe de o parte, sunt cei care care cred că își pot păstra datele în siguranță, de exemplu, acoperindu-și computerele. Pe de altă parte, sunt cei care, pur și simplu, nu își iau măsurile de precauție necesare în mediul online. Utilizatorii trebuie să fie mai informați despre mediul online – cu soluțiile de securitate disponibile în prezent este posibil să vă protejați de amenințările cibernetice fără să să recurgeți la măsuri extreme cum este acoperirea computerului.”

Utilizatorii se pot proteja de amenințările online fără astfel de metode. Kaspersky Internet Security, de exemplu, poate să-I ferească de amenințări fără să le pună în pericol viața privată. Opțiunea Webcam Protection pentru Mac și Windows face acest lucru, în timp ce funcțiile anti-urmărire – cum este cea de Private Browsing – pot ajuta utilizatorii să nu fie monitorizați de site-uri – eliminând datele despre ei din traficul de Internet.
Citeşte mai multe despre: Kaspersky Lab

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza