Links Sitemap Business Linker Sitemap

Sebastian Vlădescu: România are nevoie de o reformă în fiscalitate si exploatarea resurselor

2247 afisari
George Vulcanescu
Investitiile străine au scăzut la un nivel la care practic specialiștii consideră că acestea nu mai există. Doar câteva zeci de milioane de euro, preponderent în majorări de capital, fată de miliardele de euro în proiecte noi, cu doar cinci ani în urmă, pun sub semnul întrebării performantele viitoare și posibilitatea României de a respecta pe termen lung Pactul Fiscal european.
Pentru fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vlădescu, “conditia redeschiderii canalului investitiilor străine este reforma în fiscalitate și o nouă strategie, coerentă, în administrarea resurselor”.
Vlădescu consideră drept minime câștigurile României din cota unică și pune rezultatele din anii de boom economic pe seama conjuncturii externe favorabile. Pe de altă parte, analizând contextul actual și oferta României, fostul demnitar apreciază că singurele domenii de interes pentru marii investitori se regăsesc în sfera resurselor naturale. Agricultura și zăcămintele oferă ceea ce urmăresc investitorii: potential de creștere a profiturilor.

Cititi varianta integrala a acestui articol in editia tiparita a revistei Business Arena.
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza