Links Sitemap Business Linker Sitemap

Kaspersky Lab anunță că o companie din trei nu cunoaște avantajele soluțiilor de securitate pentru dispozitive virtuale

1149 afisari
În urma unui sondaj Kaspersky Lab, a rezultat că aproximativ trei sferturi (73%) dintre companii se bazează pe soluții de securitate endpoint clasice pentru a-și proteja dispozitivele virtuale, ceea ce ar putea duce la performanțe scăzute în activitate și pune o presiune excesivă pe sistemele lor. O treime dintre companii (34%) nu știu că există produse de securitate specializate.
Potrivit rezultatelor sondajului, doar 27% dintre companii folosesc soluții de securitate adaptate pentru infrastructura virtualizată. Dintre acestea, aproximativ jumătate (48%) folosesc soluții cu agent integrat (agent-based). Soluțiile fără agent integrat  (agentless) sau cu intervenție minimă asupra sistemului (“light-agent”) sunt încă rare, fiind folosite doar în 35%, respectiv 15% din cazuri.

În cazul folosirii soluțiilor de securitate endpoint pe dispozitive virtuale, pot apărea anumite probleme. De exemplu, scanarea anti-malware și actualizarea bazelor de date pe mai multe aparate simultan pot avea efecte negative asupra calității serviciului, pot să îngreuneze excesiv infrastructura sau chiar să ducă la căderea serviciului.

Pentru a evita acest lucru, pot fi utilizate soluții specializate, care să micșoreze încărcătura pe fiecare dispozitiv protejat. Astfel, acele componente ale soluției care presupun cea mai mare presiune pentru sistem, și anume motorul care scanează și actualizările bazelor de date, sunt mutate pe un aparat virtual dedicat – un dispozitiv de securitate virtuală (SVA – security virtual appliance). În acest mod, se reduce semnificativ impactul asupra resurselor pe computerele de tip desktop ale utilizatorilor finali și se evită situațiile problematice în toată infrastructura.

Kaspersky Security for Virtualization vine în două versiuni – fără agent integrat și “light-agent”. Soluția fără agent integrat funcționează fără ca vreun software să fie instalat pe dispozitivele protejate și operează exclusiv prin intermediul instrumentelor VMware vShield.

Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent protejează împotriva unui spectru larg de amenințări, încorporând un set complet de instrumente: firewall, anti-virus pentru web, controlul aplicațiilor, controlul Internetului etc. Scanerul anti-malware și bazele de date sunt instalate pe SVA, iar pe toate celelalte dispozitive virtuale este instalat un “light-agent”, care acordă dispozitivului SVA acces total. Chiar dacă SVA-ul cedează, dispozitivele virtuale nu vor rămâne neprotejate: tehnologia patentată de Kaspersky Lab, Fault Tolerance, asigură colaborarea cu orice dispozitiv SVA localizat în cadrul aceluiași segment de rețea.

Alexander Onishchenko, Product manager la Kaspersky Lab a declarat: "Comparativ cu securitatea tradițională endpoint, majoritatea clienților soluțiilor specializate beneficiază de un consum mai mic de resurse și performanțe îmbunătățite. În plus, în rețelele mari, ușurința administrării unei soluții fără agent integrat este principalul avantaj, iar în cazul securizării mediilor VDI (Virtual Desktop Infrastructure), abordarea de tip light-agent devine singurul mod de a obține performanțe bune fără să se facă rabat de la securitate".

 

Citeşte mai multe despre: Kaspersky Lab

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza