Links Sitemap Business Linker Sitemap

Grapini intenționează să promoveze turismul și tradițiile românești pe Google România

2769 afisari
Turismul și tradițiile românești ar putea fi promovate și pe cel mai puternic motor de căutare pe internet, Google România. "Este o idee foarte bună și voi încerca promovarea celor mai importante tradiții sau evenimente de acest fel și pe Google România. De ce nu?
"Este o idee foarte bună și voi încerca promovarea celor mai importante tradiții sau evenimente de acest fel și pe Google România. De ce nu? Se promovează tot felul de zile fără importanță, de ce să nu ne promovăm și sărbătorile noastre tradiționale', a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES ministrul Turismului, Maria Grapini, duminică.

Astfel, pe prima pagină Google am putea vedea de la prima oră date precum: Ziua de Dragobete, Zilele Babelor, Boboteaza, Sânzienele, Ispasul, Sânedrul, Ignatul sau alte sărbători tradiționale puternic intrate în conștiința neamului românesc.


Pe de altă parte, ministrul Grapini a anunțat că din 2014, un număr de 23 de stațiuni care au primit în acest an certificat autorizat de stațiune balneo vor putea fructifica directiva europeană legată de tratamentul străinilor cu plată în valută de la Casele de sănătate din țările lor.

'Pentru mine a fost o mare surpriză când am văzut că sunt stațiuni care nu au acest certificat, deși funcționau și în mentalul public'', a adăugat ministrul Turismului.

Potrivit oficialului de la București, de anul viitor, oamenilor de afaceri din țările non-UE nu li se va mai solicita viză pentru România dacă au vize Schengen, aici intrând o categorie foarte largă de străini, mai ales din India, China sau Rusia.

'A fost o cerință foarte mare și la Forumul cu China. Am avut o înțelegere cu ministrul de Externe (...). Era o mare greșeală ca după ce are o viză Schengen să-i mai ceri și una pentru România. Este o măsură tranzitorie, până la intrarea României în Schengen', a mai spus Maria Grapini.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța care completează OUG 194/2002 privind regimul străinilor din România în sensul acordării vizei românești acelor cetățeni străini care au deja viza Schengen. Măsura este una temporară și va fi aplicată de la 1 februarie 2014, ținând cont de faptul ca România nu a primit încă statutul de țară în spațiul Schengen.

Tot din 2014, va fi reactivată cursa directă București-Beijing, cu aeronave ale TAROM, destinația fiind suspendată din 2003. AGERPRES

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteazaFrequent changes in legislation and taxation, stuffy bureaucracy continue to represent major hurdles for investors in Romania. However, Austrian investors have positive expectations and continue to remain strongly committed to their development plans in this country.
In this context, Business Arena is proud to announce its annual event dedicated to Austrian investors. Business leaders, bankers and entrepreneurs will all get together to discuss and share their views on the latest economic trends and challenges at Business Arena's 2018 Austria - Romania Roundtable Business Conference and Awards.