Links Sitemap Business Linker Sitemap

Gartner prognozează creșterea vânzărilor de ERP în regim SaaS

2763 afisari
Creșterea cheltuielilor cu IT-ul prognozată pentru perioada 2013-2014 are la bază și o creștere semnificativă a proiectelor ERP de tip Software ca Serviciu (SaaS), potrivit companiei de consultanță Gartner. Mai mult, evoluția va fi mai accentuată în piețele emergente precum Europa de Est, America Latină și Asia/Pacific.
La nivel Global, Gartner preconizează o creștere medie anuală de 19,5% a pieței de SaaS până cel puțin în 2016, de la o valoare de 13,5 miliarde USD în 2011, până la 32,8 miliarde USD în 2016. Tendința este prezentă și pe piața locală, unde, conform unui raport din luna iulie al CIO Council România, 61% din companiile participante la analiză folosesc servicii în cloud, iar rata de creștere depășește 10%.
ERP-ul în regim SaaS este o componentă importantă în cadrul acestui segment de piață și tot mai multe companii românești aleg o astfel de soluție. System Innovation Romania, spre exemplu, a finalizat recent primul proiect de SAP Business One în cloud pentru reprezentanța locală a companiei Kistenpfennig, un cunoscut distribuitor german de piese și componente pentru reparații și întreținere echipamente industriale, unelte specifice precum și echipamente de protecție personală.
System Innovation a adaptat soluția SAP Business One conform cerințelor Kistenpfennig, care a optat doar pentru gestiunea activității comerciale, contabilitatea fiind externalizată către un furnizor local. Proiectul în sine a durat o lună, timp în care au fost importate în baza de date peste 100.000 de produse unice aflate în stoc și au fost definite fluxuri de lucru specifice clientului și domeniului de activitate. Plata serviciilor se face lunar, în funcție de numărul de utilizatori, iar după primul an de contract, Kistenpfennig are posibilitatea creșterii sau reduceri acestui număr, în funcție de evoluția activității. Serviciile sunt accesate dintr-un centru de date extern, prin intermediul companiei Versino, partener din Cehia al System Innovation, certificat pentru găzduirea soluției SAP Business One.
 „Alegerea SAP Business One în regim Software ca Serviciu a fost cea mai bună opțiune din punct de vedere al costurilor și al timpului redus de finalizare a proiectului. O abordare tradițională ar fi însemnat costuri suplimentare cu infrastructura IT și inevitabil prelungirea proiectului cu timpul necesare achiziției și instalării acestor echipamente.” a declarat Patrick Kistenpfennig, CEO Kistenpfennig Germania.
Citeşte mai multe despre: Gartner, ERP

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza