Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volksbank România se implică în educaţia financiară a copiilor

2390 afisari
Peste 1.000 de copii din întreaga ţară au participat, în perioada 19 iulie -20 septembrie, la proiectul educaţional organizat de Volksbank România, Sâmbăta Micilor Bancheri, unde au învăţat, cu ajutorul poveştilor şi al demonstraţiilor practice, primele noţiuni despre lumea finanţelor.
Proiectul educaţional a strâns laolaltă copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Curtea de Argeş, Craiova, Mediaş şi Sighişoara. Totodată, în cadrul evenimentelor au participat mai multe case de copii din aceste oraşe.
Din cei peste 1.000 de copii prezenţi la evenimentele Volksbank, două treimi au spus că "banii sunt creaţi de vrăjitori” sau de "personajele din desene animate”. În schimb, doar 2% au menţionat că sunt tipăriţi de o bancă, fără a putea să o nominalizeze. Peste 65% dintre copii cred despre carduri că sunt “nişte chei care deschid un perete cu bani”, descriind astfel operaţiunile pe care părinţii lor le fac la bancomat.
De asemenea, majoritatea copiilor au precizat că şi-ar dori ca bancnotele aflate în circulaţie în România "să fie tipărite cu feţele eroilor îndrăgiţi din desenele animate”. Aceştia au mai fost fascinaţi şi de masinile de numărat banii, vrând să afle cum reuşesc să descopere bancnotele false.
"Proiectul educaţional <<Sâmbăta Micilor Bancheri>> a avut un impact ridicat în comunităţile locale din oraşele selectate, atât în rândul părinţilor şi bunicilor, cât şi al copiilor. Sperăm că prin Povestea Puşculiţei şi exemplele practice pe care le-am împărtăşit am reuşit să le insuflăm copiilor primele noţiuni de educaţie financiară, astfel ca pe viitor aceştia să aprecieze corect valoarea banilor şi să-i utilizeze în mod eficient”, a declarat Alexandra Frunză, Șeful departamentului de comunicare în cadrul Volksbank România.
Copiii au învăţat, în cadrul unui tur interactiv al sucursalei Volksbank, ce sunt banii, cum au apărut, care sunt tipurile de monede şi bancnote din România şi zona euro, cum se foloseşte un bancomat şi o maşină automată de numărat banii. La final, copiii au primit cărţi de la editura Arthur şi au ascultat "Povestea Puşculiţei”, scrisă special pentru ei de către Simona Tache, o poveste despre cumpătare şi beneficiile economisirii.
Volksbank România va continua această iniţiativă educaţională începută odată cu proiectul "Sâmbăta Micilor Bancheri”, în condiţiile în care studiile au demonstrat că educaţia financiară timpurie ajută la dezvoltarea unui comportament financiar responsabil în rândul tinerilor adulţi.
Citeşte mai multe despre: Volksbank Romania

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza