Links Sitemap Business Linker Sitemap

Volksbank extinde bonusurile oferite pe Internet Banking

2842 afisari
Volksbank a anunțat extinderea politicii de a oferi dobânzi mai avantajoase la economii prin Internet Banking, după rezultatele bune înregistrate în 2012. Astfel, depozitele constituite prin Internet Banking au ajuns sa reprezinte 15% din totalul sumelor atrase.
De la 1 februarie, Volksbank va oferi bonusuri și în cazul Planurilor de Economii create de clienții persoane fizice prin intermediul platformei Internet Banking, inițial, bonusurile acordându-se doar pentru depozitele la termen constituite online.
În cazul depozitelor și Planurilor de Economii în Lei, dobânda pe Internet Banking este cu 0,25 puncte procentuale mai mare față de cea standard, oferită la ghișeu. Pentru economiile în Euro, bonusul este de 0,15 puncte procentuale.
Totodată, Volksbank a revizuit dobânzile oferite la plasamente, pentru a se  alinia evoluțiilor de pe piață din ultimele șapte luni, ultima modificare de dobânzi având loc în Iunie 2012.
“Atragerea de clienți noi și de resurse de pe piața locală este una din prioritățile noii strategii a Volksbank. Însă, vrem să avem o creștere sănătoasă, care să ne asigure stabilitate în viitor și de aceea nu vrem să intrăm într-un război al prețurilor. Volksbank va practica întodeauna prețuri în linie cu piața”, a declarat Marius Istrati, Şef Departament Dezvoltare Produse Persoane Fizice în cadrul Volksbank România.
Astfel, dobânzile oferite la depozitele persoanelor fizice în lei au fost micșorate cu 0,25-0,50 puncte procentuale, reducerile fiind mai mici în cazul maturităților mai mari – 6 și 12 luni – pentru a încuraja economisirea pe termen lung. Noile dobânzi la lei pornesc de la 5,50%/an pentru depozitele pe o lună și ajung la 6,25% pe an în cazul depozitelor pe 12 luni.
Potrivit statisticilor interne ale Volksbank, dobânzile practicate de jucătorii importanți de pe piață la depozitele în lei pe un an s-au redus cu 0,5-1 punct procentual față de vara anului trecut.
În cazul depozitelor în Euro constituite de persoanele fizice, au fost operate reduceri între 0,25 și 0,40 puncte procentuale. Noile dobânzi variază de la 3,25%/an la depozitele pe o lună și 4,15% pe an la depozitele pe 12 luni.
Banca nu a modificat dobânzile oferite la Planul de Economii și Contul de Economii. Pentru Planul de Economii, dobânda este de 6,5%/an la Lei, respectiv 4,25%/an la Euro, la care se adaugă bonusuri anuale în funcție de vechimea depozitului. La Contul de Economii, ratele dobânzilor rămân de 5%/an la Lei și 2,75%/an la Euro, dobânzile fiind virate zilnic în cont.
Citeşte mai multe despre: Volksbank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza