Links Sitemap Business Linker Sitemap

UniCredit Bank a incheiat cu succes emisiunea de obligatiuni

1558 afisari
UniCredit Bank a incheiat cu succes o noua emisiune de obligatiuni corporative in lei, derulata pe parcursul saptamanii 17-21 iulie, aceasta fiind suprasubscrisa.
Prin oferta primara de vanzare de obligatiuni, banca a vizat o suma totala de 500 milioane lei, suma finala subscrisa si alocata fiind de 610 milioane lei. 

Emisiunea de obligatiuni corporative in lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare si de extindere a bazei sale de clienti.

Oferta s-a inchis vineri, 21 iulie 2017, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali si internationali, incluzand institutii financiare internationale precum BERD, fonduri aflate in administrarea principalelor Societati de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii si societati de asigurare. 

Aceasta emisiune, a doua dupa cea din 2013, marcheaza unele premiere in piata locala a obligatiunilor corporatiste emise de banci, fiind structurata pe trei transe de scadenta, si avand cupon cu dobanda variabila.

Suntem incantati de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligatiuni si pentru interesul semnificativ manifestat de investitorii nostri. Ne propunem sa continuam diversificarea structurii noastre de finantare, iar in Romania suntem prima banca ce lanseaza noi structuri de investitii care raspund nevoilor investitorilor calificati locali si sunt aliniate la caracteristicile si capacitatea economiei romanesti”, a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea a fost structurata pe 3 clase, in transe de scadenta de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuala si avand dobanda cuponului variabila, respectiv:

-       pentru transa de scadenta  de 3 ani, ROBOR 6LUNI +0,65%

-       pentru transa de scadenta  de 5 ani, ROBOR 6LUNI +0,85%

-       pentru transa de scadenta  de 7 ani, ROBOR 6LUNI +1,05%

Obligatiunile emise de UniCredit Bank vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt nominative, emise in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont.   Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA, iar casa de avocatura Clifford Chance Badea a asigurat consultanta juridica.
Citeşte mai multe despre: UniCredit Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza