Links Sitemap Business Linker Sitemap

TRANSFOND și ARB lansează serviciul de debit direct în format SEPA

1908 afisari
TRANSFOND, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor, a lansat la data de 11 aprilie 2016 serviciul de procesare a instrumentelor de debit direct în format SEPA (1) (SEPA Direct Debit - SDD), atât pentru plăți în monedă națională cât și în euro, finalizând astfel Programul de modernizare a Casei de Compensare Automată - SENT și pregătirea completă a infrastructurii centrale de plăți de retail interbancare fără card pentru momentul trecerii la euro.
România a devenit astfel prima țară membră a Uniunii Europene din zona non-euro care a aplicat complet standardele SEPA pentru plăți în moneda națională. Asociația Română a Băncilor administrează Schemele de plată SEPA în România. SEPA Direct Debit în monedă națională a fost lansat alături de un serviciu adițional, de administrare a mandatelor - Registrul Unic al Mandatelor - o bază de date centralizată care gestionează toate mandatele de debitare directă în lei.

“Avantajul principal pentru consumator, plătitor prin debit direct în format SEPA, este dat de faptul că semnează şi transmite mandatul o singură dată (fie la banca sa, fie la furnizorul de servicii). Mandatul este însoțit de transmiterea automată a informaţiilor cuprinse către celelalte părți implicate. Ne exprimăm încrederea că asigurarea unei modalități facile de plată a facturilor de utilități și a altor servicii pentru care se poate folosi debitul direct interbancar, indiferent de banca unde avem contul, va impulsiona utilizarea acestui instrument de plată şi în România. Totodată, băncile din România beneficiază de acum de o bază mai bună pentru procesarea și reconcilierea automată atât a mesajelor de plată, cât și în special, a mesajelor de rezolvare a excepțiilor”, a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

“Asociația Română a Băncilor derulează proiecte care au ca obiectiv eficientizarea proceselor de tranzacționare și operare, prin promovarea de soluții pentru îmbunătățirea modelelor de afaceri din industria bancară, bazate pe cele mai noi tehnologii şi care aduc valoare adăugată serviciilor oferite consumatorilor”, a declarat Sergiu Oprescu, Președintele Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

Clienții care optează pentru plata prin debit direct interbancar beneficiază de centralizarea la nivel național a datelor despre furnizorii și despre băncile care oferă aceste servicii de plată prin intermediul Aplicației de Asistență Mandate, disponibilă 24/7/365 pe site-ul TRANSFOND (https://am.transfond.ro).

Prin utilizarea Registrului Unic al Mandatelor, băncile oferă clienților un grad sporit de siguranță al plăților, validând instrucțiunile de debitare directă cu mandatele corespunzătoare, fiind astfel eliminat riscul de rambursare pentru colectări neautorizate și redus numărul disputelor.

Pentru furnizorii care au încasări prin debitare directă interbancară, Registrul Unic al Mandatelor oferă informații și notificări referitoare la starea mandatelor, rapoarte periodice despre mandatele existente/utilizate şi pre-validarea mandatelor pentru evitarea disputelor cu plătitorii.

Beneficiul central al utilizării de către furnizori a serviciului SEPA Direct Debit constă în capacitatea de colectare a plăţilor pentru facturi prin intermediul oricărei bănci din România.


(1) Single Euro Payments Area

Citeşte mai multe despre: TRANSFOND, ARB

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza