Links Sitemap Business Linker Sitemap

Titlurile de stat CENTENAR se vand prin toate agentiile Raiffeisen Bank

1865 afisari
Ministerul Finantelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat care va avea scadenta în anul 2018, an in care se implinesc 100 de ani de la Marea Unire. Titlurile de stat au o valoare nominala de 100 de lei, iar rata dobanzii este de 2,15% pe an, cupon platibil anual. Perioada de subscriere este intre 11 si 29 iulie 2016.
Pot sa cumpere titluri de stat persoane fizice rezidente si nerezidente cu varsta de cel puțin 18 ani sau care vor implini 18 ani pana la data inchiderii ofertei. Valoarea maxima a unei subscrieri sau valoarea cumulata a subscrierilor efectuate de catre un investitor nu poate depasi 100.000 lei.
Cumparatorul interesat de titlurile de stat «CENTENAR» trebuie sa se prezinta la orice agentie Raiffeisen Bank, precizeaza numarul de titluri de stat pe care doreste sa le cumpere si prezinta ofiterului bancar documentele de identificare (carte de identitate, pasaport, etc). Plata titlurilor de stat la subscriere se poate face prin virament bancar sau numerar in contul colector. In cazul in care cumparatorul nu detine un cont curent din care sa efectueze viramentul, isi poate deschide unul la Raiffeisen Bank. Dupa realizarea subscrierii, fiecarui investitor i se va inmana, impreuna cu Formularul de Subscriere, o Diploma, care are caracter simbolic, fara valoare juridica.

La scadenta, Ministerul Finantelor Publice va organiza o loterie aniversara prin care 100 de persoane fizice, detinatori de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor castiga premii de cate 1.000 de lei fiecare, indiferent de numarul de titluri detinute.
Incepand cu 5 august 2016, titlurile se pot tranzactiona pe piata secundara administrata de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune FIDELIS din anul 2015, vanzatorii beneficiind de dobanda acumulata pana in momentul vanzarii acestora. Mai mult, cumparatorii care doresc vanzarea titlurilor inainte de scadenta, le pot vinde oricand prin bancile intermediare care vor furniza cotatii zilnice de pret, iar comisionul maxim perceput este 0.1%, din valoarea titlurilor de stat vandute.
Citeşte mai multe despre: Raiffeisen Bank

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza