Links Sitemap Business Linker Sitemap

Statele Unite au impus tarife vamale în valoare de 7,5 miliarde de dolari asupra importurile din Uniunea Europeană

452 afisari
Statele Unite au impus tarife vamale în valoare de 7,5 miliarde de dolari asupra importurile din Uniunea Europeană, care afectează Airbus, vinurile franţuzeşti şi producătorii de whiskey din Scoţia, relatează Euractiv şi Deutsche Welle.
Noile tarife au intrat în vigoare joi noapte spre vineri, după ce oficialii europeni şi reprezentanţii americani nu au reuşit să ajungă la o înţelegere comercială.
Acestea afectează aeronavele din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, ţările care au format Airbus, acestea fiind acum cu 10% mai scumpe în urma importării lor în SUA.

Taxele impuse de SUA vizează de asemenea şi produse precum vinul din Franţa, Spania şi Germania. Statele Unite au anunţat că vor impune, din 18 octombrie, tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus şi de 25% pentru produse din Uniunea Europeană, inclusiv whisky din Scoţia şi Irlanda, vin din Franţa şi brânzeturi din diverse regiuni.
Anunţul vine după ce anterior Statele Unite au obţinut aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza