Links Sitemap Business Linker Sitemap

Resource Partners a semnat un acord de vânzare a participației sale din World Class Romania către African Industries Group

254 afisari
Vectr Fitness (parte a African Industries Group, un grup de companii private) și Resource Partners, acționar majoritar al World Class, au anunțat executarea unei tranzacții care încorporează World Class România sub structura Vectr Fitness. În timp ce Resource Partners părăsește complet acționariatul World Class, echipa de management condusă de Kent Orrgren, CEO World Class România, va conduce în continuare Compania și va rămâne în acționariat cu o participație minoritară.


Tranzacția confirmă capacitatea Resource Partners de a sprijini liderii pieței din Europa Centrală, în creșterea și dezvoltarea lor. World Class este cel mai mare operator de cluburi de health & fitness și piscine din România. Inițial, pachetul majoritar de acțiuni la World Class a fost achiziționat de Resource Partners în anul 2014, fondul de investiții sponsorizând participațiile managementului la acel moment.

Pe parcursul perioadei în care World Class România a fost deținut de Resource Partners, rețeaua s-a mărit de patru ori și în prezent operează 41 de cluburi active de health & fitness și 20 de piscine în București, Cluj, Brașov, Timișoara, Iași, Ploiești și Constanța. Compania a realizat șapte achizitii si le-a integrat în propria rețea. World Class Romania a dezvoltat cu succes, de asemenea, noi inițiative de vânzări, cum ar fi procesul de digitalizare, introducerea sistemului automat de plată lunară și vânzările de alimente și băuturi în cluburi.

Achiziția World Class Romania reprezintă o nouă etapă a investiției African Industries Group în România, în urma unor investiții anterioare în sectorul imobiliar, în agricultură și distribuția de echipamente agricole.

"Sunt extrem de bucuros că World Class Romania va face parte din AIG, un investitor de renume în România. În ultimii ani ai perioadei în care am deținut rețeaua World Class, cu sprijinul echipei de management conduse de Kent Orrgren am reușit să creăm un lider de piață în industria fitness-ului, într-o țară cu aproape de 20 de milioane de locuitori. Am investit alături de echipa managerială, care a reușit să extindă Compania și a îmbunătățit semnificativ operațiunile Companiei, în ciuda provocării cu care se confruntă după pandemia de Covid-19. Sperăm că după achiziționarea World Class de către African Industries Group, rețeaua se va extinde în continuare.” spune Dan Farcasanu, Country Director Romania la Resource Partners.
Suntem recunoscători pentru tot sprijinul și încrederea pe care Resource Partners le-au investit în World Class și în echipa noastră.

World Class este astăzi cea mai mare rețea de cluburi de health & fitness și piscine din țară. World Class a devenit un simbol al unui stil de viață mai sănătos și mai activ.
Acum ne unim fortele cu African Industries Group pentru a continua dezvoltarea rețelei, extinderea ei în noi locatii strategice, pentru a continua să fim o forță ce contribuie la îmbunătățirea sănătății românilor și pentru a accelera misiunea noastră: aceea de a inspira mai multi romani sa fie mai activi mai des și să trăiască un stil de viață sănătos” spune Kent Orrgren CEO World Class România

„Suntem foarte optimiști în ceea ce privește creșterea pieței românești și ne angajăm activ în evaluarea oportunităților de investiții în diferite domenii și industrii din țară. World Class Romania este prima noastră investiție în industria de health & wellness pe care intenționăm să o dezvoltăm în continuare alături de actuala echipă de management”, a declarat Raj Gupta, Chairman African Industries Group.

World Class Romania si actionarii sai au fost consiliati de Stratulat Albulescu – Attorneys at Law.

Vectr Fitness a fost consiliat de: Radu, Tarcila, Padurari, Retevoiescu SCA pentru consultanța în tranzacții și Deloitte Romania pentru  consultanța comercială, financiară și fiscală.

World Class România este lider de piață în industria locală de wellness, cu un număr total de 41 de cluburi de health & fitness în toată țara și 20 de piscine, precum și aproape 60.000 de membri. Cluburile World Class oferă servicii la cele mai înalte standarde, facilități de ultimă oră și clase diversificate. World Class este partener tradițional LES MILLS ™ - cel mai mare furnizor de concepte de fitness din lume. World Class România oferă, de asemenea, un concept de health & fitness club premium, numit W, unde membrii se pot antrena și relaxa într-o atmosferă intimă și exclusivistă.

African Industries Group este un grup global diversificat de companii private, cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest. În România, compania activează în agrobusiness, distribuție de mașini și utilaje agricole, dezvoltare și investiții imobiliare.

Resource Partners este un investitor independent de capital privat, fondat în 2009 de o echipă de manageri cu experiență, care au efectuat anterior investiții similare în instituții și fonduri financiare regionale și internaționale de top. Până acum, Resource Partners a investit peste 300 de milioane EUR în dezvoltarea a 16 companii mijlocii din Polonia și alte țări din Europa Centrală și de Est. Resource Partners investește în companii cu creștere rapidă, cu management experimentat, pe care le sprijină cu experiența lor în gestionarea creșterii organice rapide și prin achiziții.S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza