Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank si FEI au semnat un nou acord in cadrul initiativei JEREMIE

2651 afisari
Fondul European de Investiții (FEI) si Raiffeisen Bank au anunțat semnarea unui nou acord de finanțare în cadrul inițiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank va acorda IMM-urilor (conform definiției europene) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive - dobanda subventionata si cerinte reduse de garanții.
Cu ocazia semnării acestui acord, Hubert Cottogni, Deputy Director al FEI și șef al diviziei Regional Business Development, a declarat: “Noul instrument JEREMIE de finanțare cu dobândă subvenționată, implementat deja cu succes de EIF în alte țări, se adaugă facilităților JEREMIE de garanții și capital de risc deja existente în România, oferind noi opțiuni de finanțare pentru o gamă mai largă de întreprinderi din diverse sectoare și etape de dezvoltare. În acest mod, se demonstrează că fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a susține accesul IMM-urilor la finanțare și, pornind de la  realizările actuale, putem implementa în continuare acest tip de instrumente în viitoarea politică de coeziune”.
Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank, a declarat: “Intotdeauna ne vom afla in parteneriate care vor aduce un plus de valoare si resurse de finantare pentru economia romaneasca. Continuarea colaborarii cu FEI va sustine acordarea de imprumuturi in conditii preferentiale catre IMM-uri, permitandu-ne sa crestem capacitatea de creditare. In baza succesului inregistrat pana acum in derularea programelor dezvoltate in parteneriat cu FEI, avem convingerea ca aceste solutii de finantare raspund nevoilor de finantare ale IMM-urilor si provocarilor cu care acestea se confrunta. Raiffeisen Bank va continua si in 2014 strategia de crestere a volumului de business pe acest segment,  acordul mai sus mentionat fiind un pas important in acest sens”.
Pana la data la care produsele de creditare vor putea fi puse la dispozitia clientilor, banca incurajeaza accesarea actualului instrument financiar in derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul caruia au fost acordate deja peste 1500 de credite, in valoare totala de peste 110 milioane de euro, cu cerinte de garantii semnificativ reduse si la costuri foarte competitive.  

 


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza