Links Sitemap Business Linker Sitemap

Raiffeisen Bank lanseaza Indexul de Sănătate Financiară, pe platforma moneybistro.ro

795 afisari
Raiffeisen Bank lansează Indicele Sănătățîi Financiare (ISF), un instrument pe care îl puteți găși pe moneybistro.ro, menit să ii ajute pe români să își măsoare sănătatea financiară. Acest index a fost modelat si calibrat cu ajutorul specialiștilor din Raiffeisen Asset Management.
·       46% dintre români declara că uneori cheltuielile lor depășesc veniturile, iar aproape 80% recunosc că își iau lucruri de care nu au nevoie;
·       În același timp, 40% dintre români sunt destul de îngrijorați de viitorul lor, pentru că le este greu să pună bani deoparte

  La cererea Raiffeisen Bank, iVoxa realizat studiul „Pentru ce economisesc românii?”, la care au răspuns 972 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, respectând structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România. Conform acestui sondaj, 46% dintre români cheltuiesc  mai mult decât câștigă, iar 8 din 10 români declara că au cumpărat cel puțîn o dată un lucru de care nu aveau nevoie. Pentru 35% dintre ei, o viața financiară sănătoasă înseamnă că au rămas cu bani din salariu la finalul unei luni și doar 25% consideră că e important să pui bani deoparte, dacă vrei să ai o viață financiară sănătoasă. Doar unul din 10 români consideră că investițiile sunt un element necesar al vieții financiare sănătoase.

Raiffeisen Bank declara luna iunie „Luna Sănătății Financiare” și pune la dispoziția celor interesați Indexul Sănătății Financiare, dar și recomandări prin care-și pot planifică mai ușor bugetul lunar și își pot ține sub control cheltuielile, pe https://moneybistro.ro/

„În luna iunie, că parte a demersului nostru de educație financiară Money Bistro, lansăm Luna Sănătății Financiare și adresăm o provocare tuturor - de a-și măsură Indexul de Sănătate Financiară. Elaborat alături de specialiștii băncii, ISF este un instrument de „diagnosticare” menit să ne ajute să determinăm dacă suntem „frugali” sau „gurmanzi” în relația cu banii”, a declarat Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Indexul de Sănătate Financiară a fost testat în luna mai, pe un eșantion de 1388 de respondenți, socio-demografic reprezentativ pentru populația României. În urmă acestei testări, aproape jumătate  (46%) a reieșit că sunt frugal moderați, adică mai degrabă atenți cu bugetul lor.

Timp de patru săptămâni, pe platforma de educație financiară www.moneybistro.ro, românii își vor putea „antrena” portofelul cu diverse exerciții de economisire, dacă sunt interesați de un stil de viață financiar sănătos.

Platforma online dedicată educației financiare, Money Bistro, a fost lansată de Raiffeisen Bank la sfârșitul anului trecut. Pe ea veți găși zece episoade video în care economiști, chefi sau pasionați de gastronomie, jurnaliști, bloggeri și antreprenori împărtășesc experiențe și sfaturi pentru o viață financiară sănătoasă. Pe MoneyBistro.ro, utilizatorii pot accesa articole și infografii video, menite să explice „cu ce se mănâncă banii”.

La sfârșitul primului trimestru din 2019, banca avea aproape 5000 de angajați, peste 400 de unități în toată țară, aproximativ 900 de ATM-uri, 20.000 de POS-uri și 250 de mașini multifuncționale.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza