Links Sitemap Business Linker Sitemap

Premium Porc Group obține un credit de 55 milioane de Euro

1365 afisari
Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România, a fost finanțat printr-un credit de 55 milioane de Euro de la UniCredit Bank, BCR, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, pentru mărirea capacității de producție cu peste 160.000 de porci produși pe an și susținerea activității operaționale.
UniCredit Bank, în calitate de aranjor principal mandatat, alături de Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank, fiecare în calitate de aranjori mandataţi, a acordat grupului Premium Porc o facilitate de credit de tip club în valoare de 55 milioane de euro. UniCredit Bank şi-a asumat şi rolurile de agent de facilitate şi agent de garanţii. Creditul se va derula pe o perioadă de 10 ani.  Premium Porc Group va utiliza fondurile pentru implementarea strategiei de dezvoltare în România și pentru finanțarea activității operaționale, aceasta fiind cea mai importantă tranzacţie din sectorul de creştere a porcinelor realizată în 2017, având în vedere valoarea finanțării acordate și numărul băncilor participante. Grupul danez Premium Porc Group, deținut de compania holding DCH International, este al doilea mare crescător de porcine din Româniasit, cu o producţie de 400.000 de capete în 2016. Grupul este prezent pe piaţa locală din anul 2006, când a început implementarea cu succes a unui model de afaceri integrat, bazat pe know-how danez în producția de porcine în sistem intensiv, antreprenoriat şi o strategie de dezvoltare continuă a activităţii, impunând pe piaţa specializată nume precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin și Premium Porc Negreni. 

   Accesul la facilitatea de credit va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare sustenabilă a grupului în România pentru următorii ani, perioadă în care îşi propune creşterea capacităţii de producţie până la 600.000 de porci pe an. Investiția presupune construirea unei ferme de reproducție cu o capacitate de 5.200 de scroafe în județul Brăila, cu unități de creștere și îngrășare aferente în alte județe.   

  Această tranzacţie reprezintă o confirmare a angajamentului băncilor din România faţă de companiile viabile ce activează în sectorul agri-business, validând potenţialul sectorului de a genera valoare adăugată în economia românească.

Consilierea Premium Porc Group în această finanțare a fost asigurată printr-un pachet de servicii integrate de asistență financiară și juridică, de către EY Corporate Finance și EY Law | Radu și Asociații SPRL în timp ce clubul bancar a beneficiat de asistenţa juridică a casei de avocatură Clifford Chance Badea, prin echipa de proiect formată din Andreea Șișman, Counsel, Diana Popescu-Moroianu, Associate si Madalina Mailat, Trainee Lawyer.


sit In functie de cifra de afaceri potrivit datelor Oficilului National al Registrului Comertului


S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza