Links Sitemap Business Linker Sitemap

Posibil ca România, în 2017, sa înregistreze cea mai mare creştere economică din Europa

8966 afisari
În pofida celei mai mari creşteri economice prognozată din Uniunea Europeană pentru 2017, România este un exemplu ilustrativ pentru un an economic cu "susul în jos", marcat de evenimente precum declanşarea Brexit sau întronarea magnatului american Donald Trump ca preşedinte al celei mai mari economii din lume, SUA.
În raportul său despre cum va arăta lumea în 2017, The Economist menţionează pentru România o creştere economică de 3,4% şi un PIB per capita de 10.335 dolari (43.613 lei),  însă într-un comentariu al editorului economic al publicaţiei, John O’Sullivan, România este comparată cu ţări precum Egipt, Nigeria,  Pakistan, ale căror creşteri economice înregistrate anul trecut sunt "neaşteptate".
"Uitaţi-vă la creşteri economice care ne fac să ridicăm din sprânceană în ţări precum Pakistan, România, Nigeria (care se află în recesiune) şi poate Egipt, a cărei monedă este devalorizată. Acestea nu sunt ţări care au avut politici economice corecte în trecut, mai recent sau mai îndepărtat. Dar 2017 va fi un an cu «susul în jos»“, a punctat O’Sullivan.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza