Links Sitemap Business Linker Sitemap

Piaţa creditării se redresează

2859 afisari
Kiwi Finance a anunţat că în primele două luni ale anului, peste 1000 de clienţi au solicitat credite prin intermediul companiei în valoare de 12,5 milioane euro, cu 35% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului 2007 şi cu 39% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cea mai pronunţată tendinţă a începutului de an este revigorarea creditelor în lei. De altfel, începutul de an a marcat o premieră absolută pentru piaţa creditării în România: pentru prima oară în istorie, împrumuturile în moneda naţională sunt mai ieftine decât cele în moneda europeană. Faţă de anul trecut, când proporţia românilor care făceau credite ipotecare în euro era copleşitoare (90%), primele luni ale lui 2014 indică o tendinţă de echilibru între cele două monede: 54% împrumuturi în euro vs 46% împrumuturi în lei.
În 2013, KIWI Finance, lider pe piața de brokeraj bancar din România, a înregistrat o creștere cu 55% a numărului de clienți față de anul anterior. Cifra de afaceri a fost de 5,7 milioane lei, în creștere cu 43% faţă de 2012, iar volumul creditelor intermediate a fost de 270 milioane lei. Din acestea, 70% au fost credite cu garanții imobiliare și 30% credite de nevoi personale.
"KIWI Finance a încheiat 2013 cu rezultate remarcabile și a revenit pe profit pentru a doua oară de la începutul crizei. Extinderea rețelei, creșterea apetitului de creditare al băncilor pe de o parte și a intenției de cumpărare a clienților pe de altă parte au condus la o creștere cu 55% a numărului de clienți și cu 38% a volumului de credite acordate comparativ cu 2012. Volumul de vânzări din 2013 a fost în ținta stabilită și anume 270 milioane lei credite acordate pentru 6.380 de clienți. Am continuat strategia de lansare produse cobranded în colaborare cu una dintre băncile partenere prin cel mai ieftin credit ipotecar din piață. După toate semnalele din piață, considerăm că 2014 va fi anul relansării consistente a creditării, atât pe segmentul creditelor negarantate cât și al celor ipotecare. Pentru 2014 avem o țintă de 350 milioane lei şi creșterea cotei de piață a KIWI Finance cu 15%”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.
Citeşte mai multe despre: Kiwi Finance

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza