Links Sitemap Business Linker Sitemap

PANOURI DIN LEMN SCULPTATE 3D ÎN NOUL BENTLEY FLYING SPUR

2398 afisari
Bentley oferă pentru prima dată un nou panou de lemn pentru uși, cu sculptură 3D, prezentat astăzi pe noul Flying Spur. Sculptura tridimensională este o premieră mondială pentru sectorul auto - un model frapant, în formă de carou, pus în valoare de un finisaj de suprafață tridimensional, prelucrat direct pe lemn.
Revoluționara sculptură 3D disponibilă pentru prima dată pe panourile locurilor din spate ale noului Flying Spur
Fiecare panou este lucrat manual, dintr-un singur bloc de lemn de nuc sau cireș american, obținut prin metode sustenabile
Strat de lac pe pori deschiși, pus în valoare de o finisare tridimensională a suprafeței, constând în 150 de carouri lăcuite
Design unic prezentat prima dată în conceptul EXP 10 Speed 6 din 2015
O demonstrație tipică Bentley de îmbinare a materialelor tradiționale cu tehnici moderne de fabricație

Noua opțiune este propusă pentru Bentley Mulliner ‘Collections’ și exprimă o declarație de design contemporan de lux, aducând tactilitate frumuseții naturale a lemnului. Fiecare panou al ușilor din spate este confecționat manual dintr-un singur bloc de lemn de nuc sau cireș american, recoltat sustenabil, într-o îmbinare armonioasă a abilităților artizanale tradiționale cu tehnologia modernă.

Ideea panourilor de lemn prelucrat 3D a fost prezentată pentru prima dată pe conceptul Bentley EXP 10 Speed a 6 de la Salonul Auto de la Geneva din 2015 și a fost primită cu entuziasm de către public. Inovația distinctivă s-a inspirat din forma folosită pentru tighelele în carouri de pe pielea din gama de interior Bentley Mulliner Driving Specification. Punerea la punct a tehnologiei pentru sculptarea 3D a necesitat 18 luni de dezvoltare a fluxurilor de producție de către experții artizani, înainte ca Bentley Mulliner să poată transpune în realitate complexul concept.

Elementele sculptate 3D nu sunt confecționate din plăci de furnir, așa cum se aplică în mod obișnuit pe bord și pe consola centrală. Fiecare dintre ele este creat dintr-un singur bloc de lemn. Pentru a realiza suprafața tridimensională, meșteri pricepuți sculptează lemnul cu o mașină cu dirijare pe mai multe axe, la o toleranță de 0,1 mm, mai mică decât grosimea unui fir de păr uman, finisând apoi manual tăieturile pentru rezultate perfecte. Apoi se aplică un lac pentru pori deschiși, care permite texturii și culorii originale a lemnului să strălucească, pentru a obține un aspect natural rafinat.

Șeful de design interior al Bentley pentru Flying Spur, Brett Boydell, comentează:

„Sculptura tridimensională în lemn este încă un element de design interior pe care l-am dus de la concept la producție. Este în perfectă armonie cu finisajul tridimensional pentru piele din cabina Flying Spur și creează un mediu și mai special pentru pasageri.

"Principiul de realizare a unei forme geometrice tridimensionale în lemn masiv a fost atât de bine primit la Geneva, încât a confirmat valoarea de transpunere a conceptului în realitate pentru clienții noului Flying Spur."

Partea din spate sau „suprafața B” a panoului este prelucrată pentru a se potrivi cu panoul de ușă din aluminiu turnat. Lemnul este apoi lipit de panou înainte ca ansamblul să fie prelucrat din nou și partea frontală sau „suprafața A” este tăiată în forma sa tridimensională.

Cherestea durabilă, de cea mai înaltă calitate

Atât lemnul de nuc cât și cel de cireș american sunt obținute în mod sustenabil din pădurile de foioase din America de Nord. Bentley selectează cele mai fine esențe de lemn, fără noduri sau aglutinări de rășină în adâncimea lemnului. Doar aceste esențe oferă un aspect atractiv și neted, alături de o textură naturală și o culoare caldă, pentru a pune în valoare superbul habitaclu al Flying Spur.

Nucul și cireșul american sunt extrem de răspândiți în America de Nord, oferind o abundență de lemn obținut în mod sustenabil. Pădurile de cireș american cresc cu peste șapte milioane de metri cubi în fiecare an după recoltare, în timp ce nucul american crește cu trei milioane de metri cubi.

Nucul american este una dintre cele mai căutate specii de lemn de pe piețele din întreaga lume. Are o nuanță mai întunecată decât nucul european și este mai dur, având o densitate medie. Cireșul american este foarte apreciat pentru mobilier și tâmplărie interioară – finisat, are nuanțe care variază de la un roșu bogat la un maro roșcat.
 

Etalon pentru rafinament și lux

Noul Flying Spur este cea mai luxoasă berlină Grand Touring, combinația perfectă de agilitate performantă și confort exclusiv în stil limuzină cu patru uși.

Modelul emblematic al Bentley a deschis o nouă eră a mobilității de lux, concepută pentru a satisface atât șoferul, cât și pasagerii. Cu o prezență rutieră îndrăzneață și interesantă, Flying Spur oferă o cabină somptuoasă și o tehnologie inovatoare, realizată artizanal în prima fabrică auto de lux din lume neutră din punct de vedere al amprentei de carbon.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza