Links Sitemap Business Linker Sitemap

Omul cel mai bogat din Africa vrea să investească 50 miliarde de dolari în SUA şi Europa

546 afisari
Aliko Dangote (60 de ani), magnatul cimentului din Nigeria, intenţionează să investească masiv în sectoarele energiei regenerabile şi petrochimiei pe pieţe din Statele Unite şi din Europa.
Într-un interviu acordat publicaţiei americane "Bloomberg Markets", magnatul cimentului nigerian a dezvăluit că intenţionează ca în 2020, îndată ce va finaliza şantierele în curs din Nigeria (un proiect agricol pe care l-a finanţat cu 5 miliarde de dolari şi o rafinărie în care a injectat 11 miliarde), va ataca proiecte în America şi în Europa. Începând din 2020, a precizat miliardarul Aliko Dangote, "60% din investiţiile noastre vor fi dirijate în afara Africii", respectiv în Asia, în Mexic, dar şi în Europa sau SUA. Domeniile spre care îşi va orienta investiţiile sunt energia regenerabilă şi petrochimia, dar şi în alte sectoare. La ora actuală, compania Dangote Cement Plc., prezentă în 10 ţări africane, reprezintă 80% din activele miliardarului nigerian, a cărui avere este evaluată - conform indicelui Bloomberg - la 11,6 miliarde de dolari.

Proiecte în lucru pe continentul african

În urmă cu doi ani, conglomeratul nigerian s-a angajat la construirea unei rafinării în apropiere de Lagos ce poate produce zilnic până la 650.000 de barili hidrocarburi. Anul acesta, în luna iulie, a anunţat o investiţie de 4,6 miliarde de dolari, derulată de-a lungul a trei ani, în industria laptelui, a zahărului şi orezului în Africa. "Când priveşti îndeaproape situaţia nu doar din Nigeria, ci în general din Africa", a declarat  miliardarul nigerian, "cea mai mare parte a ţărilor acestui continent  depind de importurile de produse alimentare... Or, nu există nicio şansă ca ţările Africii de Vest să-şi poată hrăni populaţia, ce a ajuns la 320 milioane de persoane, fără posibilităţi de autosusţinere în domeniu. Ca atare, a adăugat Aliko Dangote, "prioritatea în Africa este asigurarea securităţii alimentare şi cred că grupul Dangote este capabil să lucreze în această direcţie"

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza