Links Sitemap Business Linker Sitemap

Medicover finalizează achiziția spitalului Pelican

1483 afisari
Medicover, companie de servicii private medicale din România, a finalizat procesul de achiziție a Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii de sănătate din Oradea. În urma aprobării primite din partea Consiliului Concurenței pentru această tranzacție, Medicover devine liderul pieței de servicii de sănătate din regiunea de nord vest a țării. Aceasta este a treia mare achiziție a companiei anul acesta, după preluarea Centrului Medical Academica și semnarea unui acord de cumpărare a Centrului Medical Phoenix, din zona Olteniei. Tranzacția a vizat achiziția unui procent de 80% din acțiunile spitalului Pelican.
Medicii chirurgi care au fondat Spitalul Pelican rămân în echipa de conducere și vor deține un pachet de acțiuni minoritar. “Achiziția Pelican consolidează prezența Medicover în zona de servicii medicale prin includerea în portofoliu a celui mai mare spital privat din țară”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Pelican deține un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare. Spitalul Pelican se află în plin proces de extindere prin construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați care va aduce un plus de circa 100 de paturi și o unitate dedicată cercetării.

Medicover România deține un spital în București inaugurat în anul 2012, cu o suprafață de peste 7.000 mp, desfășurată pe șapte niveluri. Spitalul multidisciplinar Medicover din București are ambulatoriu integrat și oferă acces la Maternitate, Pediatrie, Specialități Chirurgicale, Specialități Medicale și Imagistică standard și high-tech.

Medicover este într-un plin proces de extindere a prezenței pe piața din România. În luna iulie compania a finalizat achiziția Centrului Medical Academica, operator care deține două clinici localizate în zone rezidențiale Premium, respectiv Aviatorilor și Pitar Moș. De asemenea, la începutul lunii trecute Medicover a inițiat procesul de achiziție al Centrului Medical Phoenix, operator medical privat din Oltenia care deține o rețea de opt centre medicale în Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani. După finalizarea acestei din urmă tranzacții rețeaua de clinici Medicover va crește de la 20 de unități la începutul anului până la un număr de 37, repartizate în toate regiunile mari ale țării.

Medicover, una dintre cele mai importante companii internaționale de îngrijire medicală și diagnostic, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat o creștere a veniturilor de 13,9% în prima jumătate a anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, până la o valoare de 323 milioane euro. Medicover este prezent în România prin rețeaua medicală Medicover și prin laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.
Citeşte mai multe despre: Medicover

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza