Links Sitemap Business Linker Sitemap

Lucian Croitoru susține că viitorii membri ai zonei Euro trebuie să fie bine pregătiți în momentul aderării

2549 afisari
O țară trebuie să fie pregătită atunci când intră în zona euro, pentru că, odată intrată, nu poate evolua, a afirmat, miercuri, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.
"Nu poți să evoluezi odată ce ești în interiorul zonei euro. Trebuie să fi pregătit atunci când intri. Grecia, Portugalia sunt experiențe care au arătat că ipoteza care a fost făcută atunci, când s-a extins zona euro la dorința politică, potrivit căreia fiind înăuntru se va accelera convergența reală, s-a dovedit a fi falsă. Este cert că aici nu funcționează principiul 'Aruncă-l în apă, că o să învețe să înoate'. 'Aruncă-l în apă și se îneacă sigur' este experiența pe care au avut-o din 1999 încoace țările din flancul sudic", a spus Lucian Croitoru, într-o conferință organizată de Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a organizat, miercuri, Conferința Anuală 2013 a AAFBR, care are ca temă "România și zona Euro: Convergența reală versus convergența nominală".

Evenimentul a reunit profesioniști de prim rang din domeniul economico-financiar, care au analizat problematica pregătirii României pentru aderarea la zona euro, acțiunile ce trebuie întreprinse, atât în plan guvernamental, cât și din perspectiva economiei reale, pentru ca adoptarea monedei unice europene să fie posibilă, iar efectele asupra economiei să se situeze în teritoriul pozitiv.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza