Links Sitemap Business Linker Sitemap

Lucian Anghel: BVB a intrat cu un pas în Zona Euro

559 afisari
Obligaţiunile emise de Banca Transilvania în valoare de 285 de milioane de euro intră vineri la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, iar prin faptul se decontează pe teritoriul României în euro, Bursa a intrat cu un pas în Zona Euro, a declarat Lucian Anghel, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.
"Sper din suflet ca această tranzacţie să deschidă ochii şi altor entităţi din România să utilizeze acest instrument transparent, facil şi anume obligaţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti. Anul trecut au fost 9 astfel de listări la Bursa de Valori Bucureşti de obligaţiuni de peste un miliard de euro. Sperăm din suflet de la an la an această valoare să crească şi încă o dată mulţumim Băncii Transilvania, Grupului Banca Transilvania, echipei de management pentru această tranzacţie de succes şi pentru faptul că sunt convins că vor recomanda multor entităţi din România să emită obligaţiuni listate la Bursă....Am putea să glumim prin faptul că se decontează pe teritoriul României în euro, Bursa a intrat cu un pas în Zona Euro. Cu un picior este în Zona Euro deja şi într-adevăr este o performanţă foarte bună şi care va permite şi alte tranzacţii de acest gen", a spus Lucian Anghel.

Obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi oferite spre subscriere publicului larg din România.

Titlurile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui număr limitat de Investitori Eligibili.

"Asistăm la două premiere ale aceluiaşi emitent pentru piaţa de capital din România. În primul rând, vorbim de prima emisiune de obligaţiuni emisă de Banca Transilvania la Bursa de Valori Bucureşti. Cea de-a doua premieră se referă la faptul că
obligaţiunile băncii sunt primele de la BVB care au dobândă variabilă în euro. În plus, Banca Transilvania s-a remarcat până acum pe piaţa locală ca fiind cel mai tranzacţionat emitent şi se află în top 3 cele mai mari companii în funcţie de capitalizare", a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Transilvania a anunţat, în 26 iunie, că a închis cu succes un plasament privat de obligaţiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare ale unei dobânzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente în 2028, cu o valoare nominală totală de 285 milioane de euro.

Banca Transilvania a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, un profit net de 366 milioane lei, iar Grupul Financiar Banca Transilvania a afişat un rezultat net de 389 milioane lei, se arată într-un comunicat al BT.

În primele 3 luni ale acestui an, banca a acordat 44.000 de credite noi clienţilor persoane fizice, IMM şi Corporate.

Grupul Banca Transilvania a încheiat trimestrul I 2018 cu active de 60,1 miliarde lei, din care 59,6 miliarde lei sunt aferente băncii, creditele nete reprezentând 50,98% din activele grupului. Ritmul de creştere a veniturilor din comisioane operaţionale a fost de 18,2%. Eficienţa operaţională BT se păstrează la un nivel confortabil, de 47%.

Strategia BT este susţinută de acţionari internaţionali precum BERD, IFC - Divizie a Băncii Mondiale şi diferite fonduri de investiţii. Banca Transilvania are acum peste 28.000 de acţionari români persoane fizice şi aproape 55% capital românesc.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza