Links Sitemap Business Linker Sitemap

Landul german Hessa mizează pe hidrogen în transportul feroviar

1089 afisari
Landul german Hessa va dispune de prima sa stație de alimentare cu hidrogen pentru trenurile de călători, această stație urmând să alimenteze cu hidrogen cea mai mare flotă de trenuri cu celule de combustie din lume, începând cu luna decembrie 2022.

Reprezentând cea de-a doua astfel de instalatie pe plan mondial, noua stație ce se ridică în cadrul Industriepark Höchst a beneficiat de implicarea personală a Secretarului de Stat din Ministerul Economiei, Energiei, Transportului și Locuințelor al Regiunii Hessa, Jens Deutschendorf, care a dat semnalul de start pentru acest proiect în ziua de luni, 26 octombrie, împreună cu Directorul Executiv al RMV, Prof. Knut Ringat, Dr. Jörg Nikutta, Director Executiv al Alstom Germania și Austria, și Dr. Joachim Kreysing, Director Executiv al Infraserv Höchst, operatorul parcului industrial. Alstom furnizează trenurile cu celule de combustie pe care RMV le va utiliza, în timp ce Infraserv Höchst, operatorul parcului industrial, va construi și va opera stația de alimentare.
"Hessa a preluat rolul de pionier în dezvoltarea viitoare a conceptelor de mobilitate favorabile mediului înconjurător,” a afirmat Secretarul de Stat Jens Deutschendorf. "Transportul feroviar fără emisii, care va deveni o realitate în regiunea noastră în viitorul apropiat, reprezintă contribuția noastră la atingerea obiectivelor de protecție climatică și va face ca transportul public local să devină și mai atractiv, drept o alternativă la autoturism.“
Pentru asocierea din domeniul transportului Rin-Main, proiectul prezintă o semnificație deosebită. "Prin intermediul trenurilor cu celule de combustie realizate de Alstom, vom deschide un nou capitol al mobilității fără emisii în cadrul RMV,” a afirmat Directorul Executiv al RMV, Prof. Knut Ringat, la ceremonia de inaugurare. "Cu ajutorul celor 27 de vehicule, stabilim un record mondial: Niciunde în lume nu există, în prezent, o flotă cu celule de combustie atât de extinsă, în transportul public local“. Prof. Ringat a lăudat cooperarea excelentă dintre producătorul de material rulant Alstom și Infraserv Höchst: "Sunt încântat să vă anunț că avem capacitatea de a finaliza acest proiect gigantic, la timp și cu încadrare în bugetul stabilit.“ Valoarea comenzii totale este de 500 de milioane de euro.
La rândul său, Dr. Jörg Nikutta a precizat: "Ceremonia inaugurală de astăzi deschide calea unei noi ere în traficul feroviar fără emisii, în regiunea Rin-Main. Suntem încântați că Infraserv va prelua alimentarea trenurilor noastre de serie pentru RMV".
Trenurile cu hidrogen "Coradia iLint” ale Alstom, care, în limita unei autonomii de 1.000 de kilometri, se pot deplasa o zi întreagă în rețeaua RMV, vor înlocui locomotivele alimentate cu diesel, comandate de sucursala Fahma aparținând RMV, pe liniile RB 11 (Frankfurt-Höchst - Bad Soden), RB12 (Frankfurt-Königstein), RB15 (Frankfurt - Bad Homburg - Brandoberndorf) și RB16 (Friedrichsdorf - Friedberg). Primul tren de călători din lume alimentat cu celule de combustie de hidrogen operează fără niciun fel de emisii, este silențios și emite doar vapori de apă și condens.
Infraserv Höchst, societatea de operare a Industriepark Höchst, care are o suprafață de 4,6 kilometri pătrați, a activat în sectorul tehnologiilor cu hidrogen și celule de combustie de mai mulți ani. Prima stație de alimentare cu hidrogen pentru autovehicule a fost pusă în funcțiune în anul 2006. "Suntem extrem de mândri de faptul că Infraserv Höchst și Industriepark Höchst vor putea contribui la dezvoltarea continuă a acestei tehnologii a viitorului,” a afirmat Dr. Joachim Kreysing, Director Executiv al Infraserv Höchst. Industria chimică a fost, în mod tradițional, unul dintre sectoarele industriale din Germania care produc tehnologii inovatoare. "Chiar și întrebarea presantă despre conceptele de mobilitate ale viitorului și alimentarea cu energie își poate găsi răspuns doar dacă acesta vine din partea industriei chimice,” a afirmat Dr. Kreysing.
Citeşte mai multe despre: Infraserv Höchst, Alstom, RMV

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza