Links Sitemap Business Linker Sitemap

Klaus Iohannis: Atragerea de investiții străine este prioritatea majoră pentru România

1405 afisari
Șeful statului a adăugat că îmbunătățirea climatului investițional și creșterea transparenței, a stabilității și predictibilității fiscale și legislative trebuie să reprezinte o preocupare permanentă.
"Fără îndoială că atragerea de investiții străine este o prioritatea majoră pentru România. În egală măsură însă trebuie să ne concentrăm și asupra susținerii capitalului românesc și a investițiilor autohtone care astăzi sunt din păcate în mare suferință", a afimat șeful statului în cadrul manifestărilor prilejuite de "Bosch Innovation Day".

Președintele a subliniat că inovația nu apare oricând și nici oricum, ci cu precădere acolo unde există liberă inițiativă și economie de piață.

"Garantarea proprietății, libertatea contractuală, ușurința de a iniția o afacere, libera concurență sunt elemente esențiale în ecuația inovării. Trebuie să promovăm și să protejăm aceste instituții ale economiei de piață pentru beneficiul nostru al tuturor", a declarat Iohannis.

Iohannis a spus că nu trebuie să ne bazăm însă doar pe contribuția investitorilor străini în materie de cercetare, dezvoltare și inovare.

"Noi în primul rând avem datoria de a susține și acest domeniu. Este esențială pentru România creșterea cheltuielilor alocate cercetării și dezvoltării. De fapt este esențial să avem o strategie a guvernului în acest sens. De asemenea, este vital ca România să intensifice eforturile pentru îmbunătățirea competitivității economice", a susținut președintele Iohannis.

El a apreciat că aderarea la zona euro poate fi un veritabil imbold în favoarea dezvoltării și a adăugat că stimularea dezvoltării economice poate deveni un ingredient esențial al competitivității.

Iohannis a mai spus că susține pe deplin colaborarea dintre mediul de afaceri și cel academic și că tocmai de aceea se bucură să vadă la evenimentul de la Blaj mulți studenți.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza