Links Sitemap Business Linker Sitemap

James Stewart isi incheie mandatul de vicepresedinte Raiffeisen Bank, dupa 21 de ani in Boardul bancii

808 afisari
Mandatul lui James Stewart, vicepresedintele pentru Trezorerie si Piete de Capital, se va incheia la sfarsitul lunii martie, dupa aproape 21 de ani de activitate in Boardul Raiffeisen Bank Romania. Divizia Trezorerie si Piete de Capital va fi coordonata temporar de catre Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank.
James Stewart va prelua mandatul interimar de CEO al Raiffeisen Bank Bosnia si Hertegovina, filiala locala a Raiffeisen Bank International (RBI).

Incepand cu anul 2000, James Stewart a fost implicat in procesul de cumparare al Bancii Agricole, o banca de stat aflata in proces de restructurare, de catre grupul austriac. A participat inca de la inceput, alaturi de Steven van Groningen, la constructia echipei Raiffeisen in Romania si a fost implicat in toate proiectele de dezvoltare ale bancii de atunci. Dupa o restructurare rapida, a urmat o consolidare si o crestere puternica pentru Raiffeisen Bank, transformand privatizarea Bancii Agricole intr-una dintre povestile de privatizare memorabile ale Romaniei.

"Jim Stewart este o parte importanta din istoria ultimilor 20 de ani ai Raiffeisen Bank, dar si din istoria sistemului bancar si a pietei de capital din tara noastra, asa cum si Romania va face parte din inima lui pentru totdeauna. De deciziile strategice ale lui Jim in Raiffeisen Bank se leaga foarte multe realizari importante - de la fuziuni si achizitii pe piata locala, la atragerea de linii de finantare de la institutii financiare internationale, la liniile de garantare a imprumuturilor de la organisme internationale, la privatizari si cele mai importante IPO-uri de pe piata noastra. Pentru toate astea si multe altele ii suntem foarte recunoscatori si stim ca echipa si tara aceasta vor acea un loc aparte in inima lui, pentru totdeauna.”, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Cu o experienta de 24 de ani in domeniul financiar complex din New York, James Stewart, in pozitia de vicepresedinte pentru Trezorerie si Piete de Capital, s-a implicat activ in procesul de transformare al bancii, dar a fost si un sustinator puternic al dezvoltarii pietei de capital din Romania. Contributia  semnificativa a lui James si a echipei sale, a facut ca astazi, Raiffeisen Bank sa fie unul dintre liderii pietei locale in domeniul serviciilor de investment banking.

„Cand am venit pentru prima data in Romania, nu stiam ca voi petrece 21 de ani din viata mea alaturi de o echipa exceptionala, de la colegii mei din consiliul de administratie la colegii din Divizia de Trezorerie si Piete de Capital si din intreaga organizatie. Nu pot vorbi despre realizarile mele, deoarece acestea nu sunt ale mele; acestea au fost intotdeauna un efort de echipa. Am asistat la dezvoltarea unor colegi, oameni cu care am lucrat mai mult de un deceniu si care au devenit lideri influenti care sustin echipe puternice. Proiectele de succes raman un punct de reper in istoria bancii, insa cresterea lor profesionala este cea mai mare realizare a mea, deoarece nimic nu ma face mai mandru decat sa vad o echipa invatand din experienta pe care am avut-o impreuna si folosind-o spre binele experientelor urmatoare. Am cea mai mare incredere ca atat Raiffeisen Bank, cat si Romania sunt pe drumul spre un viitor si mai luminos, in ciuda dificultatilor vremurilor.”, spune James Stewart.

James Daniel Stewart este Vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania. Din aceasta functie, este responsabil de supervizarea activitatilor de Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank Romania. Inainte de aceasta, James Stewart a oferit asistenta Ministerului de Finante si Bancii Nationale din Bulgaria pentru imbunatatirea cadrului de vanzare a titlurilor de stat si restructurarea portofoliilor datoriei interne si externe. Anterior, el a lucrat la Yamaichi International, unde a gestionat activitatile dealerului principal din SUA ale companiei si a fost vicepresedinte si manager al Departamentului de tranzactionare a valorilor mobiliare ale guvernului SUA la NatWest Financial Market Group, unde a avut responsabilitatea operatiunilor de tranzacționare cu valori mobiliare ale Agenției Federale. Este licentiat in finante la Universitatea Lehigh din Pennsylvania, S.U.A.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza