Links Sitemap Business Linker Sitemap

în luna iulie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cu 38,7%

375 afisari
În vara acestui an s-a lucrat intens pe șantierele de construcții din țară, potrivit datelor statistice furnizate de Institutul Național de Statistică. Astfel, în luna iulie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, cu 4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, creșterea a fost de 38,7%!

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi (+45,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+41,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%).
Pe obiecte de construcţii, au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile rezidenţiale (+44,1%), construcţiile inginereşti (+37,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+29,2%). Pe perioada primilor șapte luni ale acestui an, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 18,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Creșterea s-a reflectat în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 27,0%, al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 2,8%.
Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,6%, clădirile rezidenţiale cu 30,7% şi la construcţiile inginereşti cu 9,2%.

S-ar putea să îți placă:


COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza